A rendőrség lezárta a Szilágyi Liliána ügyében indult nyomozást, állításuk szerint az úszó nem tett vallomást

2022. április 15. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly év végén Szilágyi Liliána Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó egy hosszú Instagram-posztban testi, lelki, szexuális bántalmazással vádolta meg az apját, Dr. Szilágyi Zoltán egykori olimpikont, aki ma már ügyvédként tevékenykedik, és gyerekekkel foglalkozik úszóedzőként.

A Magyar Úszó Szövetség március végén lezárt vizsgálata szerint Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig a szövetség által szervezett rendezvényeken nemkívánatos személynek nyilvánította. Mint írták, „az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem összeegyeztethető a szövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti”.

Az Rtl.hu rákérdezett a rendőrségnél, hogy folyik-e büntetőeljárás az ügyben, tett-e bárki feljelentést, vagy indult-e hivatalból eljárás a rendőrségen.

A BRFK válasza szerint indult vizsgálat, de már lezárták:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

A rendőrség nyilatkozatával kapcsolatban az Rtl.hu többször kereste Szilágyi Liliánát, de nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese csak annyit közölt: Szilágyi Liliána nem kapott három idézést.

Az úszó legfrissebb Instagram-posztja szerint Kadarkai Endre készített vele egy nagyon részletekbe menő interjút, amiben mélyen kivesézik a múltat, a jelent és a jövőt, ez vasárnap kerül adásba a Klubrádió Szavakon túl című műsorában.

Van segítség! Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!