Elfogadta Lázár meghívását Márki-Zay Péter, négy év után először találkozik Hódmezővásárhely két erős embere

2022. április 22. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadja Lázár János meghívását Márki-Zay Péter, erről Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-oldalán írt.

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán munkamegbeszélésre hívta Lázár az általa korábban csak „politikai hullának” nevezett polgármestert, aki péntek reggel úgy nyilatkozott, reméli, hogy tényleg összejön a találkozó.

„Akik ismernek, tudják, hogy mindig nyitott voltam minden felkérésre. Lázár János a napokban először nyilvános Facebook-posztban, majd emailben keresett meg, és arra kért, hogy a nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött üljünk le egy munkamegbeszélésre”

– írja posztjában Márki-Zay. Hozzátette, korábban nyilvános vitára is kihívta Lázárt, aki viszont nem fogadta el a felkérését – a mostani zárt körű munkamegbeszélés kimeneteléről viszont tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. „A választópolgároknak joguk van tudni, hogy milyen döntések születnek, és hogy nem a fejük felett, az ő kihagyásukkal születnek háttérmegállapodások.”

Márki-Zay bízik abban, hogy Lázár konstruktívan fog hozzáállni a felmerülő kérdésekhez, és „nem a meglévő árkokat kívánja tovább mélyíteni”. Erre utalt a volt miniszter is a meghívásában: „Folytassuk másképp! (…) Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie” – írta szerdán Lázár János.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője és polgármestere utoljára négy évvel ezelőtt találkozott egymással: akkor Márki-Zay Péter látogatta meg képviselői fogadóóráján Lázár Jánost.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!