Márki-Zay Péter reméli, hogy tényleg összejön az a találkozó Lázár Jánossal

2022. április 22. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Folytassuk másképp! Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét. Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie” – írta ki Facebook-posztjában Lázár János április 20-án.

„Én az elmúlt időszakban is mindig nyitott voltam egy találkozóra. Még az önkormányzati választások után ígértem meg a választóknak, hogy én megkeresem Lázár Jánost. Én kerestem is, de aztán ez a találkozó nem jött össze. Én remélem, hogy most ez össze fog jönni” – reagálta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának Lázár felkérésére.

Márki-Zay érdekesnek találta, hogy Lázár meghívása csak a nyilvános posztban jutott el hozzá, miközben az ő száma megvan a fideszes politikusnak. Lázár sajtófőnöke viszont azt írta az ATV-nek, Márki-Zay hivatali emailcímén keresztül értesítette Lázár a polgármestert, és erre hivatalból válasz is érkezett.

Legutóbb négy évvel ezelőtt találkozott a két politikus: akkor Márki-Zay Péter látogatta meg képviselői fogadóóráján Lázár Jánost – írja a lap.

Lázár János, aki 2010 és 2018 között a Fidesz egyik legerősebb és legismertebb politikusa volt, de Orbán Viktor negyedik kormányából kiszorult, nem titkolta, hogy a 2022-es választáson saját politikai karrierjét teszi mérlegre, és a kampány elején azt a vállalást tette, hogy ha idén nem nyer, akkor minimum négy évre visszavonul a politikától.

Végül az április 3-i választáson magabiztos győzelmet aratott, csaknem 6000 szavazattal előzte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert Csongrád-Csanád megye 4-es számú, hódmezővásárhelyi központú választókerületében. Márki-Zay egy élő videóban gratulált Lázárnak. „Lázár János megmutatta, hogy nemcsak a trafikmutyi megszervezésében, hanem a választások megszervezésében is kiválóan tud mozgósítani” – mondta, és hozzátette, a migránsozás, a sonka és a közmunkásoknak adott sör megtette a hatását. Mindenesetre azzal zárta a bejelentkezést, hogy a „csatazaj elültével” együtt fognak működni Lázárral Hódmezővásárhely érdekében.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!