Kormányinfó: az alaptörvény módosításával kiterjesztik a veszélyhelyzeti kormányzást, döntenek az élelmiszerárstopról

2022. április 21. – 10:11

frissítve

Kormányinfó: az alaptörvény módosításával kiterjesztik a veszélyhelyzeti kormányzást, döntenek az élelmiszerárstopról
Forrás: MTVA

Másolás

Vágólapra másolva

A választások után először tartanak kormányinfót, ahol az új kormány összetételéről és egy lehetséges uniós minisztérium felállításáról is kérdezzük Gulyás Gergelyt. Kövesse a Telexen percről percre a kormányinfót!

Minden miniszter dolgozik addig, míg megalakul az új kormány, mondta a miniszter a kormányinfón, hozzátette, hogy Orbán sokakkal beszélt már, akikkel a jövőbeni kormányzást elképzeli, de minden személyi kérdés egyelőre csak találgatás. Az új Országgyűlés május 2-án alakul meg, a 16-ával kezdődő héten választják meg a miniszterelnököt, majd pár nap múlva megalakul a kormány. Egy személyi döntés volt, amivel nem lehetett várni, mondta Gulyás: Kocsis Máté frakcióvezetővel tárgyalt Orbán, akinek kormányzati pozíciót is ajánlott, de Kocsis maradt a frakcióvezetésnél.

Gulyás Gergely a választást követő első kormányinfón először megköszönte mindenkinek, aki szavazott, és hozzátette, a demokrácia mindig akkor volt a legerősebb, amikor polgári kormány volt hatalmon, azaz akkor volt magas a részvétel.

Hiába volt „történelmi jelentőségű” a hálapénzbetiltásához kötött orvosbéremelés, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint az egészségügy ellátási minősége, hozzáférése, teljesítménye nem javult ennek megfelelően, sőt a Covid alatt inkább csak romlott – írta meg nyílt levélben Orbán Viktornak a MOK nevében a szervezet elnöke.

Orbán Viktor szerint a választás felhatalmazza arra, hogy korábbi kijelentésén felülemelkedve mégis megépítse azt a három épületet a Ligetben, amit a főváros nem akar. A főváros vezetése erre ellenállást hirdetett. A Városliget beépítésének mértékéről, vagy ahogy a kormány részéről gyakrabban hallani, megújításáról régóta vita folyik a zöld szervezetek és az állami beruházó között. Részletek itt.

Orbán Viktor részéről ez lesz az első hivatalos látogatás Ferenc pápánál a Vatikánban. Egyben ez a vatikáni látogatás lesz az április 3-i parlamenti választás óta a magyar kormányfő első hivatalos útja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!