Orbán a járványinfós emailcímeken ígéri, a kormányára az is számíthat, aki nem rá szavazott

2022. április 12. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet kaptam Orbán Viktortól, hát megnéztem, mit ír benne. Kiderült, a miniszterelnök megint azokra a címekre küldte ki a járványhoz egyáltalán nem kapcsolódó üzenetét, amit a koronavírus elleni oltáshoz kellett megadni a vakcinaregisztrációs oldalon.

Orbán az újabb levelében megköszönte a részévelt mindenkinek, aki április 3-án szavazott és a népszavazási papírt is kitöltötte. Azt is írja, „a magas részvétel a magyar demokrácia erejét bizonyítja, és biztosítja az újonnan megalakuló Országgyűlés erős felhatalmazását. Az eredmények egyértelműek. A magyarok békét és biztonságot akarnak. Az új kormány minden lehetséges eszközzel azon dolgozik majd, hogy érvényt szerezzen akaratuknak”.

A miniszterelnök végezetül hozzátette azt is, hogy „minden magyar ember számíthat a kormányra, függetlenül attól, hogy mely pártot támogatta bizalmával, és mely pontján él az országnak”.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

A választások előtt pár nappal is kaptak az oltásra regisztráltak egy levelet, akkor a gyerekvédelminek nevezett népszavazásról.

Már a Vakcinainfó nevű oldal indulásakor, 2020 decemberében is felmerültek adatkezelési aggályok amiatt, hogy a regisztráció során opcionálisan adható adatkezelési felhatalmazás túl tág kereteket ad a kormánynak az emailcímek felhasználására.

Akkor a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek határozottan azt válaszolta, hogy csak az oltásokkal kapcsolatos információk terjesztésére használja majd a felhatalmazást.

A kormány szerint a tájékoztató levelek kiküldésekor minden esetben a szigorú adatvédelmi szabályok alapján jár el. Azok kaphattak ilyen levelet, akik erre felhatalmazást adtak, mondták korábban. A kormány hírleveléről korábban jó páran leiratkozni sem tudtak.

A kormány eljárását egy másik ügyben korábban a Kúria kifogásolta, majd az Alkotmánybíróság március 23-i döntésével azonban ugyanarra jutott: a Kúria döntése alaptörvény-ellenes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!