A Mi Hazánk szeretné a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját

2022. április 12. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját szeretné megkapni a Mi Hazánk Mozgalom az új parlamentben, mondta Toroczkai László az RTL Híradónak.

A párt elnöke már korábban is arról beszélt, szerinte nem a pártok száma, hanem a politikai tömbök szerint kell elosztani a parlamenti tisztségeket, mert nem kilenc párt került a magyar Országgyűlésbe, hanem három lista, három politikai tömb, három politikai erő.

Szerinte a szervezetek döntése volt, hogy egyedül vagy szövetségben indulnak a választáson, és pártja ennek megfelelően „kér, illetve követel” bizottsági és parlamenti tisztségeket. Így azt szeretné, hogy a DK–Jobbik–Momentum–LMP–MSZP–Párbeszéd-szövetség és a Mi Hazánk Mozgalom ugyanannyi pozíciót kapjon a következő Országgyűlésben.

A különféle bizottságok tagjairól és tisztviselőiről a frakcióvezetők javaslatára a házelnök dönt majd. A nemzetbiztonsági bizottság egyébként az a bizottság, aminek ülései rendre nem jöttek össze, mert a fideszesek nem mentek el azokra, például a Pegasus-ügyben.

Hadházy Ákos és a Momentum hétfőn levélben kezdeményeztek egyeztetéseket a szövetséges parlamenti pártok elnökeivel. Szeretnék elkerülni, hogy a mandátumok felvétele után „díszletellenzékként”, egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimálják a Fidesz hatalmát – írta Hadházy, aki már a választás után is arról beszélt, hogy az ellenzéki képviselőknek nem szabadna bizottsági helyeket és pozíciókat vállalnia a következő Országgyűlésben, sőt, be se kellene járnia az ülésekre. Hogy mit gondolnak minderről a pártok, ebben a cikkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!