Dúró Dóra: Nem hisztiellenzék szeretnénk lenni

2022. április 6. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk Mozgalom az Országgyűlésben azokat a javaslatokat támogatja, amelyek a magyar emberek érdekeit szolgálják, „nem hisztiellenzék szeretnénk lenni, és nem zsigeri ellenzék” – mondta a párt elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán. Dúró Dóra csodaként, „a szív, a hit, az elvhűség és a munka diadalaként” értékelte pártja választási eredményét, és azt mondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak óriási ellenszélben és elhallgatás mellett kellett küzdenie.

Szerinte részben a Jobbik kiábrándult szavazói adják a párt bázisát, ugyanakkor a Mi Hazánk Mozgalom számos 21. századi kérdésre adott új választ, „új színt hozott a politikába”. Ezek között említette, hogy a koronavírus miatti lezárások és az oltások ügyében „a Fidesz és a balliberálisok ugyanazt a politikát folytatták, a lezárások és az oltás erőltetésének politikáját”.

Beszélt arról is, hogy a NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen csak a Mi Hazánk emeli fel a szavát, Ukrajna feltétel nélküli európai uniós tagságát egyedül a Mi Hazánk ellenzi.

Az ellenzéki szerepüket firtató kérdésre Dúró Dóra azt mondta, hogy Magyarország érdekeit veszik figyelembe.

„Nem hisztiellenzék szeretnénk lenni, és nem zsigeri ellenzék”

– mondta, hozzátéve, hogy a javaslatok tartalmát fogják nézni, és ha az jó a magyar embereknek, „jó szívvel” támogatják, ha nem, akkor ellenzik majd azokat.

Dúró sürgős feladatnak nevezte annak a WHO-szerződésnek a megakadályozását, amely szerinte akár az országok kormányainak megkérdezése nélkül dönthet a koronavírus elleni kötelező oltásról.

Toroczkai László, a párt elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna műsorában megismételte azt, amit az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn este mondott: a Mi Hazánk Mozgalom ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a kormánynak. Toroczkai és Dúró is azt mondta, lehetnek ügyek, amikben együttműködnek majd a Fidesszel.

A Mi Hazánk bőven az ötszázalékos küszöb felett, 6,3 százalékos listás szavazataránnyal, 310 ezer feletti listás szavazattal jutott be a parlamentbe, ha az ellenzéki összefogást egy blokknak vesszük, akkor harmadik parlamenti erőként. Toroczkai Lászlóval a választások előtt a Telex interjút is készített, ezt itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!