Dúró Dóra: Lehetnek ügyek, amikben a Mi Hazánk együttműködhet a Fidesszel

2022. április 5. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Dúró Dóra a hét parlamenti mandátumot szerzett Mi Hazánk elnökhelyettese a Blikknek adott interjújában azt mondta, végig bíztak abban, hogy bejutnak a parlamentbe. „Az eredmény azért is óriási, mert állami támogatás nélkül értük ezt el” – mondta. Szerinte megbukott az az idea, hogy az összefogással a szavazókat is egyesíteni tudják. „Mindez tehát egy új ellenzék felépítését jelenti, amelyben a Mi Hazánknak jut majd kiemelt szerep” – mondta Dúró Dóra.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e ügyek, amikben együttműködnek majd a kormánypártokkal, azt válaszolta, hogy konkrét ügyek, törvényjavaslatok lehetnek.

„Konkrét ügyek, törvényjavaslatok lehetnek, de minden esetben azt fogjuk megvizsgálni, az jó-e a magyarságnak, vagy sem. Ha igen, nyugodt szívvel fogjuk megszavazni, ha a kormány kezdeményezte is azt. Magam is 4 nemmel voksoltam a kormány gyermekvédelmi népszavazásán, ezt az ügyet tudtam támogatni”

– mondta a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Toroczkai László a párt elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna műsorában megismételte azt, amit az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn este mondott, hogy ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak. A Mi Hazánk elnöke szerint „elképesztő” elhallgatás és cenzúra övezte a párt kampányát, példaként megemlítette, hogy a Facebook törölte az oldalukat, sőt kibertámadás érte a honlapjukat. „Tehát sorolhatnám, hogy milyen módon próbálták megakadályozni, hogy parlamentbe kerüljünk” – mondta.

„Mi egy egészen újfajta párt vagyunk és új színt viszünk majd – azt gondolom – az Országgyűlés munkájába; szerintem óriási szükség volt már végre egy olyan pártra, amely nem úgy működik, mint akár a Fidesz, akár ezek a balliberális pártok” – fogalmazott Toroczkai László. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb, hogy Magyarországnak jobb legyen, ezért ami „jó javaslat” a magyarok és az ország számára, azt elképzelhető, hogy támogatni fogják a Mi Hazánk képviselői is.

Bőven az ötszázalékos küszöb felett, 6,3 százalékos listás szavazataránnyal, 310 ezer feletti listás szavazattal jutott be a parlamentbe a Mi Hazánk, ha az ellenzéki összefogást egy blokknak vesszük, akkor harmadik parlamenti erőként. Toroczkai Lászlóval a választások előtt a Telex interjút is készített, ezt itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!