Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook, jelentette be Dúró Dóra a Facebookon

2022. március 29. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

A választás hetében törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook – jelentette be Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese egy videóban a Facebook-oldalán.

A politikus szerint a Facebook ezzel tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választások eredményébe. Hozzátette: a megszüntetésről nem is kaptak értesítést, csak észrevették, hogy nem érhető el a központi Facebook-oldal, amin megközelítőleg félmillió embert értek el az elmúlt egy hónapban. A törlés Dúró Dóra szerint befolyásolni fogja a választások végeredményét.

Mint a politikus elmondta, annyi magyarázatot kaptak csak, hogy megsértették a közösségi elveket, de ezen kívül a Facebook nem jelölt meg semmilyen konkrét tartalmat, posztot. A párt ezért a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, sőt, a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

Dúró Dóra felidézte, hogy korábban már előfordult, hogy törölték a párt hivatalos oldalát, egy 1956-os plakát miatt. Itt a Facebook-adásnak vége szakadt, és áttértek a youtube-os élő közvetítésre, mert a pártelnök, Toroczkai László nevét a Facebookon nem lehet megemlíteni.

Dúró Dóra a folytatásban elmondta, hogy Toroczkai László 207 ezer követővel rendelkező oldalát az uniós parlamenti választás kampányában törölték. Azóta kénytelenek úgy kampányolni, hogy miniszterelnök-jelöltjüknek sem a nevét nem írhatják le, sem az arcképét nem jeleníthetik meg Facebookon, sőt azt a kampányfilmet sem tölthették fel, amin a hangja hallatszik. Toroczkai perben áll a Facebookkal, az elsőfokú ítélet jövő hétre várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!