A Punnany Massif, a Ricsárdgír és a Belmondo is fellép a pedagógusokért szervezett szolidaritási koncerten

2022. március 29. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Április 1-jén 18 órára szolidaritási koncert szerveződik a Kossuth térre a hetek óta tartó pedagógussztrájk és polgári engedetlenségi akció következő fontos állomásaként. A rendezvény Facebook eseményében folyamatosan jelentik be az újabb neveket, így világossá vált: egyre több híres zenész, zenekar és művész áll ki pedagógusok mellett.

Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom közös szervezéseként megvalósuló szolidaritási koncerten

fellép majd a Punnany Massif, Azahriah, Ricsárdgír és a Belmondo is.

Részt vesznek és felszólalnak Nagy Ervin és Rainer-Micsinyei Nóra színművészek, ott lesz Kemény Zsófi költő és slammer is, de fellép az egyik szervező Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója is. Emellett több szervezet is képviselteti majd magát, többek közt a Diákok a tanárokért, vagy a Fridays for Future. A folyamatosan bővülő fellépőlistát az esemény Facebook-oldalán és noÁR mozgalom Instagram oldalán is lehet követni.

Az esemény alapvetően ingyenes, de a szervezők azt kérik, hogy akinek lehetősége van támogassa a sztrájkot támogatói jegy megvásárlásával.

A befolyó összeget pedig teljes egészében a sztrájkoló – emiatt anyagi veszteséget elszenvedő – pedagógusok támogatására szeretnék fordítani.

Nem ez az első látványos megmozdulás a hetek óta sztrájkoló, tisztességes bérért küzdő pedagógusok mellett. Március közepén már tartottak egy tüntetést, ahol ezrek tüntettek a tanárok béremeléséért és a sztrájkjogért. A diákok is kiálltak tanáraik mellett, akciójuk részeként szimbolikus osztálytermet rendeztek be a Kossuth téren.

A koordinált pedagógussztrájk hétfőn is folytatódott az ország több részén. Budapesten, Szegeden és több vidéki településen is sztrájkoltak az óvodák és iskolák pedagógusai. A Telex információ szerint több iskolában pedig arról egyeztetnek, hogy hogyan és mikor folytassák a tiltakozó akciókat.

Ami biztos, hogy április 3. után, azaz a választást követően is folytatják a tiltakozásokat, ha az új kormány sem rendezi az oktatás helyzetét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!