Április 3. után is folytatódnak a tiltakozások, ha az új kormány sem teszi rendbe az oktatást

2022. március 22. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

Akár az április 3-i választás után is folytatják a tiltakozást a pedagógusok, ha az új kormány sem tesz azonnali lépéseket az oktatás rendbetételére, írja a Népszava. Legyen az bármilyen összetételű, az érdekképviseletek újabb tiltakozó és figyelemfelhívó akciókkal állhatnak elő, ha nem veszik figyelembe a pedagógus szakszervezetek munkateher- és bérköveteléseit.

„Arra számítunk, hogy akárki is nyeri a választást, a kormányalakítás jó ideig eltart majd, aztán a saját fizetéseik meghatározásával lesznek elfoglalva, ezt követően pedig elmennek nyári szabadságra. Ezt nem engedhetjük, mert azonnali intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az oktatás helyzete ne romoljon tovább” – mondta a lapnak Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. Rendezni kell egyebek mellett a bérek és a munkaterhek viszonyát, mégpedig úgy, hogy a döntések már idén szeptembertől életbe lépjenek.

A Telexnek eljuttatott levelezésből kiderül, hogy még pénteken kezdeményezték Kisfaludy László köznevelésért felelős államtitkárnál, hogy ezen a héten szerdán folytassa a kormány az egyeztetéseket a sztrájkbizottsággal.

„Természetesen továbbra is nyitottak vagyunk az egyeztetésekre, ahogy eddig is. Ugyanakkor véleményem szerint a következő sztrájktárgyalást a választás után érdemes ütemezni, miután feláll az új Kormány” – írta válaszlevelében Kisfaludy László.

Szombaton a Parlament előtt tüntetett a tanárok helyzetének javításáért a Ne dolgozz ingyen, az aHang, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a VDSZ Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Tanítanék mozgalom. A demonstrációnak a „A sztrájk alapjog! – nagy kockásinges találkozó” címet adták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azoknak a tanároknak mondott köszönetet, akik „úgy gondolták, hogy nem most van itt a sztrájknak az ideje”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!