Kiengedték a börtönből a Katzenbach-gyilkosság három gyanúsítottját

2022. március 18. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Annak ellenére, hogy előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják Katzenbach Imre meggyilkolásával vádolt három férfit, kiengedték őket a börtönből – értesült a 24.hu. Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, a főügyészség indítványozta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a három gyanúsított letartóztatását, de az ügyben eljáró nyomozási bíró szigorított bűnügyi felügyeletet (házi őrizetet) rendelt el velük szemben. A végzés azonban nem végleges, mert a főügyészség mind a három férfi esetében letartóztatásért fellebbezett.

2021. májusban írtunk arról először, hogy elfogták az elkövetőket, akiket azóta már kétszer kiengedtek a börtönből, de tavaly novemberben, és idén januárban is ismét letartóztatták őket.

Korábban azt írtuk az ügyről, hogy a gyilkosság megszervezését elvállaló ember egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással. Utóbbinak azt ígérte, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, harmadik társuk pedig hárommillió forintért csatlakozott.

Az elkövetők a sértettet egy külterületre vitték, ahol több ütést mértek a fejére, majd a már előre kiásott gödörbe helyezték, és földdel befedték. Az áldozatot 2015. augusztus 31-én – 2009. október 15-i hatállyal – holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

Tavaly májusban arról számoltunk be, hogy elfogták az egykori focista gyilkosait, majd pedig arról, hogy a Katzenbach-gyilkosság kulcsszereplője vádalkut kötött, így jutottak el a rendőrök a rapper Curtis testvéréhez is.

Arról is beszámoltunk, hogy Katzenbach Imre kiterjedt számlagyárat működtetett Sülysápon és Tápiószecsőn, és belekeveredett az egyik legtitokzatosabb, legsötétebb magyar céges bűnügybe, az Eclipse történetébe, ami a 2000-es évek végén robbant ki. Az autók eredetiségvizsgálatának informatikai rendszereit kialakító és üzemeltető Eclipse, szolgálati kapcsolatokkal is rendelkező cég ügyének ezer ága és boga volt, de a gyanú szerint a baloldali kormányok alatt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához (KEKKH) tartozó projekteken több tízmilliárd forint közpénzt elnyerő és ebből impozáns eredményt elérő cég számlagyárak segítségével is csökkentette nyereségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!