Kiengedték a börtönből a Katzenbach-gyilkosság három gyanúsítottját

2022. március 18. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Annak ellenére, hogy előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják Katzenbach Imre meggyilkolásával vádolt három férfit, kiengedték őket a börtönből – értesült a 24.hu. Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, a főügyészség indítványozta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a három gyanúsított letartóztatását, de az ügyben eljáró nyomozási bíró szigorított bűnügyi felügyeletet (házi őrizetet) rendelt el velük szemben. A végzés azonban nem végleges, mert a főügyészség mind a három férfi esetében letartóztatásért fellebbezett.

2021. májusban írtunk arról először, hogy elfogták az elkövetőket, akiket azóta már kétszer kiengedtek a börtönből, de tavaly novemberben, és idén januárban is ismét letartóztatták őket.

Korábban azt írtuk az ügyről, hogy a gyilkosság megszervezését elvállaló ember egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással. Utóbbinak azt ígérte, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, harmadik társuk pedig hárommillió forintért csatlakozott.

Az elkövetők a sértettet egy külterületre vitték, ahol több ütést mértek a fejére, majd a már előre kiásott gödörbe helyezték, és földdel befedték. Az áldozatot 2015. augusztus 31-én – 2009. október 15-i hatállyal – holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

Tavaly májusban arról számoltunk be, hogy elfogták az egykori focista gyilkosait, majd pedig arról, hogy a Katzenbach-gyilkosság kulcsszereplője vádalkut kötött, így jutottak el a rendőrök a rapper Curtis testvéréhez is.

Arról is beszámoltunk, hogy Katzenbach Imre kiterjedt számlagyárat működtetett Sülysápon és Tápiószecsőn, és belekeveredett az egyik legtitokzatosabb, legsötétebb magyar céges bűnügybe, az Eclipse történetébe, ami a 2000-es évek végén robbant ki. Az autók eredetiségvizsgálatának informatikai rendszereit kialakító és üzemeltető Eclipse, szolgálati kapcsolatokkal is rendelkező cég ügyének ezer ága és boga volt, de a gyanú szerint a baloldali kormányok alatt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához (KEKKH) tartozó projekteken több tízmilliárd forint közpénzt elnyerő és ebből impozáns eredményt elérő cég számlagyárak segítségével is csökkentette nyereségét.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!