Katzenbach-gyilkosság: vádalkut kötött az egyik felbujtó, így jutottak el a rendőrök Curtis testvéréhez is

2021. május 13. – 15:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kabátjukat a fejükre terítették, így próbálta takarni az arcát az a két férfi, akiket Katzenbach Imre megölésével gyanúsítanak. A Telex információja szerint az egykori MTK-labdarúgóval több százmillió forintos tartozása miatt végezhettek 12 évvel ezelőtt.

Az emberöléssel Sz. Lajost, az ismert rapper, Curtis bátyját, és L. Istvánt gyanúsítják, akiket – a gyanú szerint – H. Attila bérlet fel. H. Attila – aki jelenleg más ügyben jogerős büntetését tölti – viszont csak a sokadik láncszem a történetben. Az ügyészség szerint őt ugyanis egy másik férfi, H. László bízta meg az emberöléssel.

A Terrorelhárítási Központ egységei kedden több helyszínen csaptak le, és Sz. Lajost, L. Istvánt valamint L. Lászlót is őrizetbe vették. A Telex információja szerint a rendőrök azután tudták elfogni a három férfit, miután

H. Attila korábban vádalkut kötött a börtönben.

Zamecsnik Tamás, Sz. Lajos és L. László védője a Telexnek azt mondta, hogy H. Attila eddig öt vallomást tett, de azok tele vannak ellentmondással. Ügyfelei nem tettek vallomást, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek.

„Mindhárom gyanúsított esetében a bíróság az ügyészi indítvánnyal megegyezően elrendelte a letartóztatást, mivel a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítékok megsemmisítése, valamint az eljárás befolyásolása” – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A 45 éves Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el XVII. kerületi otthonából. A nyomozók több mint tíz évvel később, 2020. október 23-án Baranyajenő térségében találták meg, és azonosították földi maradványait. Kiderült: emberölés áldozatává vált. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

Sz. Lajost és L. Istvánt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, míg a felbujtót, H. Lászlót előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!