Lokális, logisztikai fennakadásoktól a csütörtök esti kormányinfóig

2022. március 10. – 21:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden és szerdán több, főleg kisebb magánbenzinkút kényszerült bezárni, vagy jelentősen csökkenteni a kiadott üzemanyag mennyiségét ellátási problémák miatt. Van olyan kút, ahol csak 5 litert lehetett tankolni, van olyan is, amely legközelebb csak március 24-re vár üzemanyagot. Sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt. A nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten. Közben újra emelkednek az árak, péntektől a benzin 640, a dízel 717 forint lenne, ha nem lenne az árstop.

Cikkünk a témában>>>

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című szerda esti műsorában azt mondta, nincs ellátási gond üzemanyagból Magyarországon, legfeljebb lokális logisztikai fennakadások lehetnek. Szerinte nem érdemes sorban állni most, érdemes várni a tankolással a kamionstopig.

Közben szigorít a Shell: legfeljebb 25 ezer forintért lehet tankolni egy alkalommal. Csütörtöktől tranzakciónként legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain, közölte a társaság a Telex megkeresésére. Az intézkedés százhat (harminc budapesti és hetvenhat vidéki) benzinkutat érint.Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!