A vállalkozás székhelye alapján fog külföldinek számítani egy teherautó

2022. március 10. – 22:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a magyar és a külföldi tehergépjárműveket meg tudjuk különböztetni az új rendelkezés alapján, akkor a személygépkocsikat miért nem? – kérdezte a Telex újságírója, Brückner Gergely, személyautókkal ugyanis továbbra is lehet majd benzinturistáskodni a határ mentén.

Nem nemzeti hovatartozás alapú a különbségtétel, hanem a vállalkozás székhelye szerinti, ezért nem érvényes magánszemélyekre, mondta erre Gulyás, illetve szerinte az is fontos, hogy egy személygépkocsinak kisebb a tankja, nem okoz akkora problémát, ha abba tankolnak külföldiek.

Kollégánk azt is megkérdezte, hogy kinek a feladata lesz elküldeni a kutaktól azokat, akik jogtalanul szeretnének tankolni ezután is a nyomott áron. Erre a kérdésre nem válaszolt Gulyás vagy Hernádi, a Mol elnök-vezérigazgatója csak elismételte, hogy a nagynyomású kutakon, amelyek a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárműveknek vannak kialakítva, piaci áron lesz a benzin, és az ilyen súly feletti, külföldi járműveknek kötelezően ezeknél kell majd feltölteniük a tankjukat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!