A Fidesz megnevezte, ki a felelős a 400 forintos euróért: a baloldal

2022. március 8. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója elküldte az MTI-nek a Fidesz oldalára kitett rövid videójának linkjét, a távirati iroda pedig szó szerinti átiratban közölte is azt. Hollik szerint mivel a magyar családok 90 százaléka földgázzal fűt, ráadásul általában orosz földgázzal, aki a szankciókat ki akarja terjeszteni az energiaszektorra és a gáz elzárásával fenyegetőzik, kárt okoz a magyar gazdaságnak és gyengíti a forintot. Hollik videójában kitért az elmúlt napok egyik slágertémájára is:

Miért ilyen a gyenge a forint?

Erre voltak már tippek, Petschnig Mária Zita közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa arról beszélt, ha Magyarország korábban bevezette volna az eurót, stabilabb lenne a pénzpiac. Arról is beszélt, hogy „őrületes pénzösszeg ment ki a választás előtt különböző rétegeknek”, ez felhajtotta azt az inflációt, ami amúgy is az egyik legmagasabb volt az Unióban. „A választások megnyerése miatt, politikai okokból tett rá a magyar kormány az inflációra” – mondta a közgazdász.

Hollik azonban jóval egyszerűbb megfejtést adott a kérdésre, ki a felelős a 400 forintos euróért:

A BALOLDAL.

És miért? Mert „a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat”. Hollik azt is elárulta, mi segítene a forintnak, hogy újra erőssé váljon:

„A baloldal azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet”.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség kedden kijelölte a dátumot az eurócsatlakozásra: öt év alatt meg kell teremteni ennek feltételeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!