Céldátumot tűzött ki az ellenzék az eurócsatlakozásra

2022. március 08. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség kijelölte a dátumot az eurócsatlakozásra: öt év alatt meg kell teremteni ennek feltételeit.

A célunk az, hogy a megfelelő feltételek megteremtésével öt év alatt bevezessék az eurót Magyarországon, jelentette be sajtótájékoztatón Varju László, a DK alelnöke, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje.

Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje közölte, hogy nem a háború miatt gyengül ennyire a forint, mert akkor a régióbeli valuták is hasonló arányban gyengülnének, de ez nem így van. A forint szabadesésének szerinte az óriási költségvetési hiány és az elhibázott kamatpolitika, azaz a hiteltelen fiskális és monetáris politika az oka. Mint közölte: a kormánynak az elmúlt tíz évben az euró bevezetésén kellett volna dolgoznia, és akkor nem lennénk ilyen bajban.

Vajda szerint az euró mihamarabb bevezetése védheti meg az embereket, de „Orbánék ezt nem akarják”. Hozzátette: nem Brüsszelben kell keresni a gazdasági bajok, zuhanó forint okát, ahogy a kormány állítja, hanem az MNB-ben, a Pénzügyminisztériumban és a budai Várban.

Illyés Márton, a Momentum alelnöke, gazdaságpolitikus szerint Orbán Viktor új világrendről papolt az elmúlt években, és most rekord inflációnál tartunk, rekord államadóssággal lépünk be az évbe. Közölte: Orbán stratégiája bukott, üres a kassza, üresek a gáztárolók, egyoldalú orosz energiafüggőségben van Magyarország. Illyés kijelentette: új gazdaságpolitikára van szükség, és olyan új energiapolitikára, ami a hazai megújuló energiaforrásokra helyezi a hangsúlyt. Ha Orbán marad, nem lesz pénz, zárta beszédét.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!