Szijjártó sajnálkozott a Sberbank megszűnése miatt

2022. március 2. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnos megvan a brüsszeli szankciós politika első áldozata, ez pedig a magyarországi és az ausztriai Sberbank. Azt hiszem, hogy ez a fejlemény még inkább kiemeli annak a fontosságát, hogy nagyon figyelnünk kell arra, nehogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán délelőtt a szerb gazdasági miniszterrel a szerb–magyar gazdasági vegyes bizottság ülése után közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Felelőtlennek és megdöbbentőnek nevezte azokat a magyar baloldali javaslatokat, amelyek azt kezdeményezik, hogy a kormány zárja el a Magyarországra vezető gázvezetéket.

Az ellenzék három pontban követel azonnali szankciókat a magyar kormánytól, szombati sajtótájékoztatójukon az Egységben Magyarországért politikusai Paks 2 felfüggesztését, a Vlagyimir Putyin orosz elnök és üzleti köréhez kapcsolódó vagyonok befagyasztását és a Nemzetközi Beruházási Bank kiutasítását is követelte a kormánytól.

Szeretném világossá tenni, hogy ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés, akkor nem fog működni az ipar, és akkor nem lesznek munkahelyek (.) Ha nem épül atomerőmű Magyarországon, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit, akkor brutális energiaáremelkedés következik

– mondta.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy Magyarország és Szerbia az utóbbi tizenkét évben sokat tett azért, hogy a két nemzet békében élhessen. „És ha valamikor, akkor most igazán tudjuk értékelni a békés együttélés jelentőségét” – mondta.

A Sberbankról még bőven a mostani krízis előtt ebben a cikkben írtunk részletesen, azt pedig, hogy mi lesz most az orosz, ukrán érdekeltségekkel, ebben a cikkben elemeztük.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!