ATV: Újabb MSZP-s név került elő a számlagyáras ügy gyanúsítottjának vallomásában

2022. február 28. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb MSZP-hez köthető név került elő a zuglói ügyben: az ügy fő gyanúsítottja, Fuzik Zsolt vádalkuban tett vallomásában azt állítja, Baja Ferencen, volt MSZP-s országgyűlési képviselőn és az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnökén keresztül lépett kapcsolatba Molnár Zsolttal, a párt igazgatójával; Baja pedig maga is kért tőle 30 millió forintot, írja az atv.hu.

A portál a birtokába került vallomás alapján azt írja, Molnár Zsolt és Fuzik találkozóját megelőzte egy kapcsolatfelvétel Fuzik és a veterán szocialista politikus, Baja Ferenc, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnöke között 2019 nyarán. Négyszer is találkoztak, és ezeken Baja állítólag azt mondta Fuziknak, hogy Molnár a BKV-SYS IT Services Kft. által megnyert BKV-tenderről szeretne vele beszélni. Fuzik vallomása szerint Baja 30 millió forintot kért tőle, és jelezte, hogy Molnár Zsolt pedig 40 milliót.

Baja az atv-hu-nak tagadta az érintettségét, és azt mondta, egyetlen forintot, sem más kedvezményt nem fogadott el, nem kért és nem kapott Fuziktól, viszont arra büszke, hogy a Fuzik Zsolt nevével fémjelzett cég tevékenységét mindig bírálta, bírálja és bírálni is fogja. Állítása szerint többször találkozott Fuzikkal, „aki megpróbált meggyőzni arról, hogy a SYS Kft. alkalmas a BKV informatikai feladatainak ellátására. Ezt én akkor is, most is és mindig is vitattam” – mondta a portálnak. Azt is mondta, nem érti, hogy miért kellett volna pénzt kapnia Fuziktól, hiszen az adott üggyel kapcsolatba semmilyen döntéshozatali helyzetben nem volt. Állítása szerint eddig semmilyen hatóság nem kereste őt.

Az ügyben Horváth Csaba Zugló szocialista polgármesteren és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőn kívül Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgató neve is előkerült korábban, aki tagadta, hogy pénzt kapott volna Fuziktól, ezt abszurditásnak és aljas rágalomnak nevezte.

Fuzik Zsolt hivatalosan a CBA informatikai vezetője, korábban a BKV informatikai igazgatója volt, most pedig egy számlagyáras ügy fő gyanúsítottja, aki vallani kezdett szocialista politikusokra. Az atv.hu szerint Fuzik Zsoltnak a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészégen idén januárban tett vallomása alapján gyanúsíthatták meg korrupciós bűncselekménnyel Horváth Csaba zuglói polgármestert és Tóth Csabát, Zugló országgyűlési képviselőjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!