Nagykőrösön nyit újra tavasszal a Szadáról száműzött autós szafaripark

2022. február 16. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Új helyszínen fogadhat ismét látogatókat az autós „szafaripark”, amelyet Szadán nem hagyott újranyitni az önkormányzat – írja a Hvg.hu.

Az autós szafari- és élménypark 2022. április 14-től várja látogatóit Nagykőrösön. A kocsiból a Magyar Nemzeti Cirkusz cirkuszi munkából már kivont, nyugdíjas éveiket töltő vadállatai tekinthetők meg.

Ifj. Richter József, az intézmény igazgatója arról számolt be, a területen az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztak óriáskerékkel, állatsimogatóval, cirkuszsátorral, artistákkal, dinóparkkal és játszótérrel.

A szafaripark eredetileg Szadán volt, de a helyiek tiltakozása miatt második szezonját már nem kezdhette meg ott. A lakókat nem az állatok zavarták, hanem a sokezres tömeg és a rendezvényekkel járó hangosítás. A helybeliek többségének kívánságával összhangban a település önkormányzatának képviselő-testülete tavaly nem támogatta a szafaripark újranyitását. Így az igazgató új helyszínt kezdett keresni, amit a jelek szerint Nagykőrösön talált meg.

2020 végén a szafaripark azzal került be a sajtóba, hogy két elefántjuk tisztázatlan körülmények között pusztult el; állatkínzás lehetősége miatt vizsgálatok indultak a park ellen, de a nyomozást később megszüntették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!