Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja

2020. október 23. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark öt elefántjából kettő, Mambo és Betty, írja Blikk a német Bildre hivatkozva. Bár magyar állatvédők körében keringett már egy ideje a hír, azt hivatalosan csak két napja erősítette meg René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja a Facebook-oldalán. Mint írta,

„megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty.”

A német Bild szerint a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Betyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafari parkban. René Casselly a lapnak azt mondta, hogy boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, elképzelhető, hogy az elefántokkal valamilyen vírusfertőzés végzett. Az állatokat a park területén temették el.

A Blikk kereste a Magyar Nemzeti Cirkuszt és a szadai szafariparkot, de még nem kaptak választ a kérdésükre.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass