A pécsi önkormányzat megépíti a fedett buszvárót ott, ahol a Kutyapártét kétszer is elbontotta

2022. február 11. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felmérték a lakossági igényeket, a visszajelzések alapján van rá igény, ezért péntek reggel a Biokom Nkft. munkatársai meg is kezdték a fedett buszváró kiépítését a pécsi Ágoston téren – írja a Pécsma.hu. Munkatársunk a helyszínen látta is az önkormányzati cég munkatársait dolgozni.

Épül a fedett buszváró a kétszer elbontott buszváró helyén – fotó: Aradi Hanga Zsófia / Telex
Épül a fedett buszváró a kétszer elbontott buszváró helyén – fotó: Aradi Hanga Zsófia / Telex

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) aktivistái már 2014-ben próbálkoztak itt egy fedett buszváró felépítésével, akkor a fideszes városvezetés pár nap alatt elbontotta az építményt. Tavaly december végén újra felállították, majd az önkormányzat, a Biokom Nkft., az MKKP és persze a helyi Fidesz is szorgos közleménygyártásba fogott. Végül az önkormányzat zárta le az üzenetváltást, január végén elbontották és a Biokom telephelyére szállították a színes beállót, és felmérést indítottak a lakosság körében azzal kapcsolatban, hogy a környéken élők szükségesnek látják-e egy fedett utasváró telepítését a buszmegállóba. Az érintettek az utasváró iránti igényeket február 4-ig egy erre a célra létrehozott emailcímre küldött levélben jelezhették.

„A beérkezett visszajelzések alapján a környéken élők kivétel nélkül örömmel fogadnák az építmény kihelyezését.”

A városüzemeltetési társaság péntek reggel megkezdte „a városképbe illő, tartós anyagminőségű, megfelelő komfortot biztosító utasváró gyártását”. A kivitelezés a betonozási munkálatokkal kezdődött, a közlemény szerint az új várót – ha az időjárás megfelelő lesz – várhatóan március közepén helyezik ki a helyszínre.

Az önkormányzat továbbra is azt mondja, ha a kétfarkúak szeretnék valahol felállítani a színes beállójukat, egyeztessenek velük, és segítenek nekik „megfelelő helyszínt találni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!