A pécsi önkormányzat nem üzenget tovább, elszállíttatta a kétfarkúak színes buszmegállóját

2022. január 22. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délelőtt a pécsi városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég (Biokom NKft.) elbontotta és telephelyére szállította az MKKP színes buszmegállóját. A pécsi buszmegálló-gate előzményeiről korábban itt írtunk.

Az önkormányzat január 14-i közleményében azt írta, a Biokom ügyvezető igazgatója személyes egyeztetést kezdeményezett az építtetőkkel, amennyiben ez január 22-ig nem történik meg, a Biokom lebontja és telephelyére szállítja az építményt. Az MKKP aktivistái levélben ugyan reagáltak a Biokom megkeresésére, a személyes találkozó viszont nem történt meg, így január 22-én (az új év első havas délelőttjén) a cég elszállította a várót az Ágoston térről.

Az színes esőbeálló hűlt helye az Ágoston téren. fotó: Telex.hu
Az színes esőbeálló hűlt helye az Ágoston téren. fotó: Telex.hu

A színes buszmegálló most a Biokom telephelyén vár további sorsára. Az önkormányzat reggeli közleményében azt ígérte, a bontás után megkezdi a buszváró iránti lakossági igények felmérését. Mint írják, amennyiben a felmérésből az derül ki, hogy a környékbeli lakók valóban szeretnének fedett utasvárót a megállóba, gondoskodni fognak a műszaki követelményeknek megfelelő, és a városképbe illő utasváró kihelyezéséről.

Az MKKP aktivistái tegnap közzétették a Biokom részére küldött válaszlevelüket. Ebben azt állítják, korábban hiába keresték kérdéseikkel az önkormányzat és a városüzemeltetési cég képviselőit, azokra semmilyen választ nem kaptak.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass