A pécsi önkormányzat nem üzenget tovább, elszállíttatta a kétfarkúak színes buszmegállóját

2022. január 22. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délelőtt a pécsi városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég (Biokom NKft.) elbontotta és telephelyére szállította az MKKP színes buszmegállóját. A pécsi buszmegálló-gate előzményeiről korábban itt írtunk.

Az önkormányzat január 14-i közleményében azt írta, a Biokom ügyvezető igazgatója személyes egyeztetést kezdeményezett az építtetőkkel, amennyiben ez január 22-ig nem történik meg, a Biokom lebontja és telephelyére szállítja az építményt. Az MKKP aktivistái levélben ugyan reagáltak a Biokom megkeresésére, a személyes találkozó viszont nem történt meg, így január 22-én (az új év első havas délelőttjén) a cég elszállította a várót az Ágoston térről.

Az színes esőbeálló hűlt helye az Ágoston téren. fotó: Telex.hu
Az színes esőbeálló hűlt helye az Ágoston téren. fotó: Telex.hu

A színes buszmegálló most a Biokom telephelyén vár további sorsára. Az önkormányzat reggeli közleményében azt ígérte, a bontás után megkezdi a buszváró iránti lakossági igények felmérését. Mint írják, amennyiben a felmérésből az derül ki, hogy a környékbeli lakók valóban szeretnének fedett utasvárót a megállóba, gondoskodni fognak a műszaki követelményeknek megfelelő, és a városképbe illő utasváró kihelyezéséről.

Az MKKP aktivistái tegnap közzétették a Biokom részére küldött válaszlevelüket. Ebben azt állítják, korábban hiába keresték kérdéseikkel az önkormányzat és a városüzemeltetési cég képviselőit, azokra semmilyen választ nem kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!