Színes buszmegállót állított fel az MKKP Pécsen, az önkormányzat közleményben kéri, bontsák el a kalyibát

2022. január 3. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Erős sajtóközleménnyel zárta az óévet a pécsi önkormányzat, miután december 29-én az MKKP pécsi – magukat passzivistának nevező – aktivistái színes várót állítottak fel az egyik buszmegállóban. Rövid bizonytalankodás után a városvezetés végül arra szólította fel a kétfarkú kutyákat, hogy bontsák el az építményt, amit a szükséges engedélyek beszerzése és az önkormányzat jóváhagyása után felállíthatnak egy másik – a városvezetéssel egyeztetett – helyszínen.

Nincs szerencséjük azoknak a pécsieknek, akik az Ágoston téri buszmegállóban esős időben kényszerülnek várni a buszt. Négy évvel ezelőtt az akkori fideszes városvezetés négy nap elteltével szállíttatta el az MKKP által felépített buszmegállót, amit a kétfarkúak végül Orfűn – az ottani önkormányzat támogatásával – helyeztek el. 2021. december 29-én ismét megjelentek az Ágoston téren a párt emberei, és a korábbi (tiszavirág-életű) váró helyén újat szereltek fel. A bűvös négy nap már eltelt, a buszmegálló még áll, igaz, az ellenzéki városvezetés közleményben szólított fel az építmény elbontására.

Amikor december 29-én a párt emberei nekiláttak a buszmegálló felállításának, szinte azonnal megjelent a közterület-felügyelet, majd rövid időn belül a városüzemeltetésért felelős Biokom Nonprofit Kft. képviselője is. A cég szakértője szemügyre vette a várót, a kétfarkúak elmondása szerint mindent rendben talált, meg is dicsérte őket a szakszerű munkáért, és csak annyit kért, utólag intézzék el a szükséges engedélyeztetést.

A terület önkormányzati képviselője, Horváth Tamás (Mindenki Pécsért–Öt Torony–Párbeszéd), a Facebookon a SzabadPécs cikke alá írt kommentben jelezte, ő személy szerint támogatja a buszmegállót, és ha rajta múlik, maradhat. Arra kérte a párt aktivistáit, keressék meg őt, segít nekik elintézni a szükséges engedélyeket, hogy a váró maradhasson jelenlegi helyén.

Akkor úgy tűnt, az új városvezetés rugalmas lesz, a váró maradhat. Egy nappal később azonban közleményt adtak ki, amiben azt írják, hozzájuk nem érkezett lakossági bejelentés arról, hogy hiányolnák a fedett beállót az Ágoston téren, ezért nem érzik indokoltnak, hogy pont ott helyezzenek el egyet.

„Fentiek miatt azt kérjük az Ágoston téri buszmegállóba előzetes egyeztetés és engedély nélkül felépített, a belvároshoz közeli városképtől idegen bódé tulajdonosaitól, hogy az ott létesített színes kalyibájukat bontsák vissza, majd az önkormányzattal egyeztetett helyszínen, a szükséges engedélyek megszerzése után építsék fel” – írják.

Pincehelyi Zita (MKKP) megkeresésünkre elmondta, eleinte hajlottak arra, hogy megírják az engedélyeztetési kérvényt, de az önkormányzat közleménye elvette tőle a kedvüket. Ők nem tervezik elbontani az építményt, és bíznak benne, hogy a városvezetés sem fog így tenni, hiszen végső soron mindenki azzal jár a legjobban, ha nem ázik el senki. Javasolják, az önkormányzat kérje ki a lakosság véleményét, és az alapján döntsön, szükséges-e a megálló, vagy nem.

Az önkormányzat közleménye itt olvasható teljes terjedelmében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!