A pécsi önkormányzat tényleg felméri, akarnak-e ázni a pécsiek az Ágoston téri buszmegállóban

2022. február 2. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú ide-oda üzengetést követően január 22-én az önkormányzat elbontotta az MKKP színes esőbeállóját a pécsi Ágoston térről. Akkor azt ígérték, felmérik a lakossági igényeket, és amennyiben a környéken élők szükségesnek látják, a városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég (Biokom NKft.) gondoskodik egy hagyományos utasváró kihelyezéséről. Tényleg elindították a felmérést, igaz, arról az önkormányzat és a Biokom oldalán sem található információ.

Horváth Tamás, a terület önkormányzati képviselője a Pécs Ma kérdésére elmondta, a Biokom munkatársai a múlt héten összesen 130 háztartáshoz juttattak el tájékoztató szórólapot a buszmegálló vonzáskörzetében, vagyis az Ágoston téren, az Alsóhavi utcában, a Márton utcában, a Losonc utcában, az Ady Endre utcában, valamint az Ágota utcában.

A lakók február 4-ig egy erre a célra létrehozott emailcímre küldött levélben jelezhetnék nem-ázási igényüket, ez egyelőre sem az önkormányzat, sem a Biokom honlapján nem található meg.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt pécsi aktivistái tavaly december végén állítottak fel esőbeállót az Ágoston téren. Az építményt a lakossági igényekre hivatkozva helyezték ki, az önkormányzat szerint sem hozzájuk, sem a városüzemeltetési vállalathoz nem érkezett korábban ilyen jellegű kérés. A színes buszmegálló körül kialakult közleménycunamiról korábban itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!