Nyolc százalékpontos Fidesz–KDNP-előnyt mért a kormányközeli Társadalomkutató

2022. február 01. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

A biztos pártválasztók körében 8 százalékpontos a Fidesz előnye az egységes ellenzékkel szemben – derül ki a kormányközeli Társadalomkutató felméréséből. A Fidesz–KDNP-t a részvételüket biztosra ígérő pártválasztók 51, a baloldalt 43 százaléka támogatja.

Novemberhez képest a kormányoldal megtartotta támogatóit, az ellenzéki közös lista három százalékpontot veszített népszerűségéből. Ezzel párhuzamosan erősödésnek indultak a kispártok. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk most vasárnap egyaránt 3-3 százalékos eredményt érne el.

Forrás: Társadalomkutató
Forrás: Társadalomkutató

„A felmérés eredményei alapján Márki-Zay Péter továbbra sem teljesítette legfőbb vállalását, hogy népesebbé teszi a baloldal szavazótáborát. Inkább negatív trend figyelhető meg, miszerint kampánya elbizonytalanít, semmint meggyőz” – írja a Társadalomkutató.

A kutatás módszertana

Ezer fő telefonos megkérdezésével készült 2022. január 24-26. között. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

Az IDEA Intézetnél 4 százalékponttal vezet a Fidesz a biztos szavazók között, míg a Nézőpont januári felméréséről ebben a cikkünkben számoltunk be>>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom