Nyolc százalékpontos Fidesz–KDNP-előnyt mért a kormányközeli Társadalomkutató

2022. február 1. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

A biztos pártválasztók körében 8 százalékpontos a Fidesz előnye az egységes ellenzékkel szemben – derül ki a kormányközeli Társadalomkutató felméréséből. A Fidesz–KDNP-t a részvételüket biztosra ígérő pártválasztók 51, a baloldalt 43 százaléka támogatja.

Novemberhez képest a kormányoldal megtartotta támogatóit, az ellenzéki közös lista három százalékpontot veszített népszerűségéből. Ezzel párhuzamosan erősödésnek indultak a kispártok. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk most vasárnap egyaránt 3-3 százalékos eredményt érne el.

Forrás: Társadalomkutató
Forrás: Társadalomkutató

„A felmérés eredményei alapján Márki-Zay Péter továbbra sem teljesítette legfőbb vállalását, hogy népesebbé teszi a baloldal szavazótáborát. Inkább negatív trend figyelhető meg, miszerint kampánya elbizonytalanít, semmint meggyőz” – írja a Társadalomkutató.

A kutatás módszertana

Ezer fő telefonos megkérdezésével készült 2022. január 24-26. között. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

Az IDEA Intézetnél 4 százalékponttal vezet a Fidesz a biztos szavazók között, míg a Nézőpont januári felméréséről ebben a cikkünkben számoltunk be>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!