Schadl Györgyék 150 millióért simították volna el egy iskola viselt dolgait

2022. február 1. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

Völner Pál lemondott államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatott elnöke, illetve Schadl a sajtóban csak R.-ként emlegetett ismerőse is közbenjárt tavaly egy országosan képzéseket nyújtó oktatási intézmény érdekében, hogy elsimítsanak egy nagy összegű büntetést és más jogi problémákat. A segítségért 150 millió forintot vártak, amelyet szétosztottak volna, de egyelőre csak 50 millió átvétele bizonyítható a megalapozott gyanú szerint – írja az Rtl.hu a Völnel–Schadl-ügy nyomozati iratai alapján.

Az iskolától az állam elszámolási hibák miatt 90 millió forint plusz járulékainak visszafizetését követelte, és az is felmerült, hogy visszavonják az engedélyét. Ez utóbbi magyarázhatja, hogy a 90 milliós büntetés elsimításáért miért kért 150 milliót az ügyet kezébe vevő R., illetve az is indokolhatta a magas árat, hogy az ügyintézés nem ment problémamentesen. Pedig a nyomozati iratok szerint még Völner Pál is egyeztetett az ügy érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is.

Azt nem tudni, hogy végül mit sikerült intézniük, de az Rtl.hu megjegyzi, hogy az érintett iskola működési engedélye még ma is érvényes. Megkeresték az iskolát is, amelynek a képviselője azt válaszolta nekik, hogy az engedélyeik beszerzése érdekében senkinek nem ígértek és nem is fizettek semmit.

A Schadl–Völner-ügy

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték. Rogán kabinetfőnökének és Schadlnak más kapcsolata is napvilágra került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!