Orosz Anna a Fideszről: Most már teljes gázzal mennek előre

2022. január 27. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Újbuda momentumos alpolgármestere azt mondja, hogy akkor is marad a politikában, ha nem veri meg a fideszes Simicskó Istvánt április 3-án. Orosz Annával a 444 készített interjút, ebből emeltük ki a legérdekesebb mondatokat.

Mi lesz április 3. után, ha számára kedvezőtlen az eredmény? „Nem számolok a vereség lehetőségével, a csapatommal minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy Újbudán és az országban is leváltsuk a Fideszt.”

Nagypolitika vagy helyi ügyek? „Itt van a Déli Körvasút ügye: eszetlenül túlárazott tender, amit Mészáros Lőrinc és köre valósít meg (…) Ez nem valami elefántcsonttoronyban zajlik, hanem itt a szomszédban.”

Őt is támadják? „Az előválasztás idején éreztem csak némi bénultságot a Fidesz részéről, de most már teljes gázzal mennek előre.”

Milyen elnök Donáth Anna? „Karakteres és tehetséges politikus, jó fellépése van, jó politikai és kommunikációs érzékkel rendelkezik.”

Miért Fekete-Győr András vezeti a listát? „Azt fejezi ki, hogy ez az ügy nem fekete-fehér: András sokat tett a Momentumért, a közösségért, a dolog nem ér ott véget, hogy le van váltva, és menj, amerre visz az utad.”

Orosz Annával legutóbb tavaly októberben, az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt beszélgettünk hosszabban. Akkor egyebek mellett Márki-Zay Péterről is kérdeztük, akit a Momentum támogatott. „Ideológiai, értékalapú vitáink vannak Márki-Zay Péterrel, nekem személyesen is vannak vele értékalapú különbségeim. Bár tartanánk már ott, hogy ezekről a kérdésekről lehessen vitázni. Mondjuk az egykulcsos adórendszerről, és nem arról, hogy miként akarjuk a demokratikus jogállamot visszaépíteni, és az elszámoltatás után egy békés közéletet teremteni. Ezek most az elsődleges feladataink, és utána bárkivel boldogan vitázunk ideológiai kérdésekről.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!