Egy közszereplőre nézve kompromittáló felvételek kerültek elő Schadl György páncélszekrényéből

Legfontosabb

2022. január 25. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Kompromittáló felvételeket találtak Schadl György, a Völner-ügy kulcsfigurájának páncélszekrényében – értesült az RTL Híradó. Schadlt 2021 novemberében fogták el a Liszt Ferenc reptéren, majd közel tíz órán keresztül házkutatást tartottak a házában.

A hálószobájának páncélszekrényéből előkerült egy boríték, amelyben két fénykép volt. „Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek” – az ügyészség összefoglalója szerint ez volt látható a fotókon.

A képek mellett kinyomtatott üzenetek és két DVD is volt a páncélszekrényben, amelyre egy közszereplő vezetéknevét írták. Amikor az ügyészség Schadl letartóztatását kérte a bíróságtól, megemlítették, miket találtak a páncélszekrényben. Akkor úgy fogalmaztak, hogy

„a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz”.

Az RTL megkereste azt a közszereplőt, akire a DVD-ken lévő felirat utalhat. Az illető azt mondta, nem ismeri Schadlt, és sem ő, sem más nem zsarolta meg, és azt sem tudja elképzelni, hogy róla kompromittáló felvétel készült volna.

Schadl a házkutatás idején először azt mondta, hogy nem tudja, hogyan kerültek a páncélszekrényébe a felvételek, majd később már azt állította, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve.

A Völner–Schadl-ügyben a nyomozati anyag alapján sorozatot indított a 444, ma jött ki az ötödik cikkük. E szerint Schadl György minden követ megmozgatott, hogy visszaszerezze a szabálytalanul használt kék villogót az autójára, amivel tilosban parkolhatott, és a buszsávot is használhatta. További részleteket ebben a szemlénkben találhat.

A 444 sorozatának korábbi részében többször felbukkant Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének a neve, akinek egyetemi vizsgákat intézett Schadl, és akinek a cégén keresztül tavaly októberben megvette a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Az ügy politikai következményeivel a Telexen például ebben a videónkban foglalkoztunk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!