Elismerte a pécsi oktató, hogy segített Rogán kabinetfőnökének a vizsgán, de már megbánta

2022. január 17. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Pécsi Tudományegyetem felfüggesztette a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki segített Rogán Antal kabinetfőnökének, hogy vizsga nélkül kapjon érdemjegyet, írja a Népszava. A Völner-ügy hétfőn nyilvánosságra került újabb fejezetében kiderült: nyomozati anyagok szerint szakmányban intézhette ismerősöknek a sikeres egyetemi vizsgákat a Völner-ügy kulcsszereplője, Schadl György. Többek között Rogán kabinetfőnökének és Völner rokonának is megolajozhatta a vizsgáit.

Mészáros nem tagadta, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet – erről a pécsi egyetem jogi karának dékánja, Fábián Adrián tájékoztatta a lapot.

Mészáros Pál Emil a dékánnak azt mondta, anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, baráti szívességet tett, amit már nagyon megbánt.

A szegedi egyetem is vizsgálatot indít

Közben a Telex kérdésére a Szegedi Tudományegyetem is közölte: belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Az egyetem sajtóosztálya azt is hozzátette: „A Szegedi Tudományegyetemnek a Völner-ügyben felmerült esetleges érintettségéről nincs tudomásunk.”

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A legfőbb ügyész indítványa szerint Völner Pál alkalmanként 2–5 millió forintot kapott azért Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként azokat nevezze ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott.

Az ügy kulcsfiguráját, Schadl Györgyöt is sokan keresték, például azért, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, legalábbis ez derül ki az ügy közel kétezer oldalas nyomozati anyagából, amely a 444.hu birtokába került, és amiről több cikkben számolnak be a napokban. Az első ilyen cikkből az látható, hogy a jelek szerint Schadl segített is ezeknek a vizsgáknak az elintézésében, például Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, illetve Völner egyik rokonának is.

A nyomozati anyagokban nemcsak a pécsi és a szegedi jogi kar, hanem a Pázmány jogi kara is szerepelt, őket is kerestük, beszámolunk róla, ha válaszolnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!