A pécsi egyetem vizsgálatot indít a Völner-ügyben etikai és vizsgaszabályok megsértésének gyanúja miatt

2022. január 17. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

A pécsi egyetem vizsgálatot indít a Völner-ügy hétfőn nyilvánosságra került újabb fejezete miatt, melyben a 444 cikke alapján kiderült: nyomozati anyagok szerint szakmányban intézhette ismerősöknek a sikeres egyetemi vizsgákat a Völner-ügy kulcsszereplője, Schadl György. Egyebek mellett Rogán Antal kabinetfőnökének és Völner rokonának is megolajozhatta a vizsgáit.

„A Pécsi Tudományegyetem vizsgálatot indít az ügyben, mivel hivatás etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. A belső vizsgálat lezárását követően természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt”

– közölték a Telex megkeresésére.

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A legfőbb ügyész indítványa szerint Völner Pál alkalmanként 2–5 millió forintot kapott azért Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként azokat nevezze ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott.

Az ügy kulcsfiguráját, Schadl Györgyöt is sokan keresték, például azért, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, legalábbis ez derül ki az ügy közel kétezer oldalas nyomozati anyagából, amely a 444.hu birtokába került, és amiről több cikkben számolnak be a napokban. Az első ilyen cikkből az látható, hogy a jelek szerint Schadl segített is ezeknek a vizsgáknak az elintézésében, például Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, illetve Völner egyik rokonának is.

Mivel a nyomozati anyagokban nemcsak a pécsi egyetem szerepelt, kerestük a szegedi egyetemet és a Pázmány jogi karát is, beszámolunk róla, ha válaszolnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!