Budapest Pride: Orbán Viktor szándékosan próbálja összemosni a gyermekbántalmazást a melegekkel és leszbikusokkal

2022. január 14. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Pride szervezői szerint Orbán Viktor miniszterelnök szándékosan próbálta megtéveszteni a választókat, amikor péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt: „nagy vita van arról, hogy a homoszexualitás elvezet-e a pedofíliához, vagy nem”.

„Szándékos félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán Viktor a meleg és leszbikus emberekkel. Valójában a kormány a gyermekbántalmazó, ami az elmúlt években számtalan gyerek testi, lelki és érzelmi egészségét sem szégyellte feláldozni a hatalom megtartása érdekében” – írja a Budapest Pride közleménye. Ebben azt is kiemelik, hogy a kormány miatt több száz nehéz sorsú, bántalmazott gyereket nem fogadhatnak örökbe.

A Pride szerint a jelenlegi állami gondoskodás nélkülözi a gyermekjogi szemléletet. Azt írják, szakmai konszenzus van arról, hogy az állam sokszor képtelen biztosítani a gondjaira bízott gyermekek számára az egészséges és érzelmileg stabil gyerekkorhoz szükséges feltételeket.

A kormány tavaly tavasszal módosította az örökbefogadásról szóló törvényt, amellyel az egyedülállók, így az azonos nemű párok örökbefogadását is gyakorlatilag ellehetetlenítették. Ezt követte a társadalmat kifejezetten a melegek ellen hergelő pedofiltörvény tavaly nyári elfogadása is.

„Az egyedülállók csak olyan gyermekeket fogadhattak örökbe, akinek a nevelését a heteroszexuális házaspárok nem vállalták. Azoknak a gyermekeknek, akiket ma Magyarországon nem fogadhatnak örökbe szerető egyedülállók és azonos nemű párok, nekik csak a külföldi örökbefogadás vagy az állami gondozás marad” – áll a Pride közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!