Más fedezet is lett volna a 28 milliós tartozás kiegyenlítésére, mégis a budai villára csapott le a végrehajtó

2022. január 13. – 06:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az általunk is részletesen bemutatott végrehajtói rendszer működésének egy érdekes mozzanatára világított rá csütörtöki cikkében a 24.hu. A lap azt írja, hogy valaki 28 millió forintos tartozást halmozott fel parkolási bírságokból és be nem fizetett közüzemi számlákból, és a Völner-ügy egyik gyanúsítottja, a bírósági végrehajtóként dolgozó M. Eszter árverésre bocsátotta az illető 300 millió forintra értékelt budai villáját. A nyertes végül 162 millióért juthatott hozzá a kissvábhegyi ingatlanhoz.

A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el, megsértette az arányosság és fokozatosság elvét azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el. Czirmes György a 24.hu-nak elmondta, hogy ügyfelének volt 40-50 millió forintnyi ingó vagyona, és volt a Balatonnál egy szintén 40-50 millió forint értékű nyaralója, bármelyikből ki lehetett volna elégíteni a hitelezői igényeket.

M. Eszter több végrehajtó társával együtt letartóztatásban van. A Völner-ügyről korábban itt írtunk részletesen>>>

A hazai végrehajtói rendszert 2015-ben alakította át a kormány. A végrehajtók emlékei szerint a kinevezések, a helyettesítések, a szükséges képzettség megszerzése, a végrehajtókkal kapcsolatos tévés és brosúrás ismeretterjesztés, továbbá az informatika körül már szinte az új rendszer hajnalán furcsaságok jelentkeztek. Cikksorozatunk korábbi részei itt, itt és itt érhetők el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!