Más fedezet is lett volna a 28 milliós tartozás kiegyenlítésére, mégis a budai villára csapott le a végrehajtó

2022. január 13. – 06:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az általunk is részletesen bemutatott végrehajtói rendszer működésének egy érdekes mozzanatára világított rá csütörtöki cikkében a 24.hu. A lap azt írja, hogy valaki 28 millió forintos tartozást halmozott fel parkolási bírságokból és be nem fizetett közüzemi számlákból, és a Völner-ügy egyik gyanúsítottja, a bírósági végrehajtóként dolgozó M. Eszter árverésre bocsátotta az illető 300 millió forintra értékelt budai villáját. A nyertes végül 162 millióért juthatott hozzá a kissvábhegyi ingatlanhoz.

A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el, megsértette az arányosság és fokozatosság elvét azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el. Czirmes György a 24.hu-nak elmondta, hogy ügyfelének volt 40-50 millió forintnyi ingó vagyona, és volt a Balatonnál egy szintén 40-50 millió forint értékű nyaralója, bármelyikből ki lehetett volna elégíteni a hitelezői igényeket.

M. Eszter több végrehajtó társával együtt letartóztatásban van. A Völner-ügyről korábban itt írtunk részletesen>>>

A hazai végrehajtói rendszert 2015-ben alakította át a kormány. A végrehajtók emlékei szerint a kinevezések, a helyettesítések, a szükséges képzettség megszerzése, a végrehajtókkal kapcsolatos tévés és brosúrás ismeretterjesztés, továbbá az informatika körül már szinte az új rendszer hajnalán furcsaságok jelentkeztek. Cikksorozatunk korábbi részei itt, itt és itt érhetők el.