Nem indít fegyelmi eljárást a bunyós fóti orvos ellen a munkáltatója, azt még nem tudják, van-e működési engedélye

2022. január 13. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indít fegyelmi eljárást a verekedő fóti orvos ellen a munkáltatója – közölte a Telexszel az érintett cég, azt ugyanakkor még nem tudják, van-e működési engedélye Lestár Ferencnek. Azt írták: a fóti orvosokat, munkavállalókat nemrég vette át a cégük, a szükséges engedélyek igazolása folyamatban van.

„A fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, mely eljárásban munkavállalónk sértettkénti meghallgatására került sor. Ezen eljárás alakulását cégünk figyelemmel kíséri, természetesen eredményének megfelelően jár el a későbbiekben”

– írta a Telex megkeresésére az Emergency Service Kft. vezetősége.

A cég alig több mint egy hónapja vette át a fóti orvosokat, munkavállalókat, a szükséges papírok igazolása még tart. „Munkavállalónkat a fóti ügyelet előző működtetőjétől, több más munkavállalóval együtt, 2021. december 1-én vettük át cégünk alkalmazásába. A munkavégzéshez szükséges engedélyek és képzések igazolása jelen pillanatban is folyamatban van” – írták.

Hangsúlyozták, hogy szabályozott panaszkezelési eljárás keretében valamennyi bejelentést határidőn, azaz 30 napon belül kivizsgálnak, amelynek eredményéről a bejelentőt is tájékoztatják. „Jelen pillanatban belső panaszkezelési eljárás nincs folyamatban Munkavállalónkkal szemben. Panaszkezelési adatbázisunk szerint az elmúlt két évben orvos szakmai hibát a Munkavállaló nem követett el. A Magyar Orvosi Kamara munkavállalónkkal kapcsolatos etikai vizsgálattal bennünket nem keresett meg – azaz vele szemben elbírált orvos etikai vétségről mindeddig nem szereztünk tudomást.”

A „fóti verekedős orvosként elhíresült” dr. Lestár Ferencről azt állítják, hivatalos panasz sosem érkezett rá, a botrány kirobbanása óta azonban sorra érkeznek a hírek korábbi, furcsa ügyekről. Kiderült, hogy Lestár büntetett előéletéről nem tudott a munkáltatója mellett az orvosi kamara sem. Ráadásul az orvosok publikus működési nyilvántartásában nem található olyan Lestár Ferenc, akinek lenne érvényes működési engedélye, így az sem világos, hogy végezhet-e önálló orvosi tevékenységet szabályosan. Erről itt írtunk bővebben.

A civilben testépítéssel is foglalkozó Lestár eredetileg azzal került a hírekbe, hogy a Borsnak arccal-névvel elmesélte, hogyan támadtak rá hétvégén a fóti orvosi ügyeleten, és hogyan verte az egyik támadója fejét többször is egy parkoló autóhoz, mielőtt kiértek volna a helyszínre a rendőrök. Miután ez az „önvédelmi verekedés”-ről szóló története bejárta a sajtót, hamar kiderült, hogy nem ez volt Lestár első tettlegességig fajuló konfliktusa ügyeletes orvosként.

2018-ban egyszer már jogerősen elítélték, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt felfüggesztett börtönt kapott, miután bántalmazott, fojtogatott egy másik orvost.

Az orvosok publikus működési nyilvántartásában egyetlen dr. Lestár Ferenc szerepel, akinek 2009-ben lejárt a működési engedélye, vagyis több mint egy évtizede nem végezhet önálló orvosi tevékenységet a hatályos jogszabály szerint. Ugyanakkor ha ennek a Lestár Ferencnek a nyilvántartási számára (64377) keresünk rá a NEAK Orvos Bejelentő Programjában, akkor azt látjuk, hogy többek között a fóti ügyeleti szolgálat orvosaként rendelkezik beutalási és gyógyszerrendelési jogosultsággal is orvosként, és ugyanezen a számon szerepel orvos a MOK adatbázisában is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!