Házaspár támadt a fóti ügyeletes orvosra, de az civilben testépítő, úgyhogy visszaütött

2022. január 10. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal kereste meg telefonon múlt hét pénteken éjjel a fóti ügyeletet egy férfi, hogy másnap írjanak fel gyógyszert a felesége vérnyomásgondjaira, ám ott már akkor közölték, hogy szombaton erre nem lesz lehetőség, mert ehhez több alkalom kell, így egy háziorvosi feladat. A férj ezek után másnap telefonon, majd feleségével személyesen is megjelent a fóti rendelőnél, ahol előbb gyalázni kezdte a nő a rendszert.

„A házaspár nő tagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, hogy nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög”

– számolt be a Borsnak a történtekről az ügyeletes orvos, dr. Lestár Ferenc, aki civilben amúgy testépítő. A balhé akkor robbant ki, amikor az orvos azt mondta, hogy annyi megaláztatást kíván a nőnek, amennyi őt szokta érni a rendelőjében: ekkor a nő üvöltözni kezdett, majd a csitításra csak még jobban kiabált. Ezután a nő megindult felé, és az orvost nekilökte a szekrénynek. Védekezésül az orvos is ellökte a nőt.

Ezután a férj is beszállt a balhéba, ütni kezdte az orvos fejét – idézte vissza a történteket az ügyeletes orvos. „Rájöttem, hogy egyedül vagyok kettővel szemben. Ilyen helyzetben az ember arra törekszik, hogy kikerüljön a csapdából. Az volt a benyomásom, hogy ha nem teszek semmit, az ember péppé fog verni. Dulakodás alakult ki, és visszaütöttem. A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek” – magyarázta.

A nő és a férje hol párhuzamosan, hol váltva támadták az orvost, aki ezután a nyílt térbe szaladt ki, hogy legyenek szemtanúk, de még ekkor sem ért véget az eseménysor, mert a támadók egyike például berúgta az üveget. A parkolóban is folytatódott a verekedés, az orvos aztán rányomta a férfi fejét a parkoló autójukra, „majd néhányszor hozzávertem”.

Végül egy beteg hívta ki a rendőrséget, a támadók mentőt is kértek. Az orvos szerint a férj koponyasérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. „Ellenem nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgattak ki, de hétfőn meg kell jelennem az igazgatómnál” – mondta.

A történtek miatt kerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt írták: „a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt egy nőt és férfit gyanúsítottként hallgatott ki. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek.” Az orvos foglalkoztatójának is küldtünk kérdéseket, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!