Márki-Zay emailben kér adományokat a kampányára

2022. január 12. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Miután kedden Áder János kitűzte április 3-ra az országgyűlési választásokat, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is belendült: emailben kér pénztámogatást az emberektől.

Olvasónk küldött fotót arról, hogyan is néz ez ki. A kiküldött levelekben így ír Márki-Zay: „Áder János ma hivatalosan is kitűzte az országgyűlési választások időpontját: mostantól tudjuk, hogy április 3. lesz az Orbán-kormány bukásának napja. Most már pontosan látjuk az utat magunk előtt, de azt is tudjuk, hogy mindenkire szükség lesz ahhoz, hogy végig is menjünk rajta. Ezért arra kérem, ha lehetősége van rá, támogassa ön is a közös ellenzéki kampányt, támogassa a kormányváltást, mert csak együtt sikerülhet, de együtt sikerülni fog!”

A levélben két link is van, mindkettő ugyanarra az oldalra vezet, erre:

Fotó: Olvasó / Telex
Fotó: Olvasó / Telex

Aki küld pénzt, annak abba is bele kell egyeznie, hogy a választásokig máskor is megkereshetik ilyen adományokért, azt pedig el lehet fogadni, hogy például ellenzéki kampányeseményekről is kapjon leveleket.

Megkérdeztük Márki-Zayt, milyen adatbázisból dolgoznak, miből válogatnak emailcímeket. Azt írták, „az Egységben Magyarországért választási szövetség és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt által jogszerűen kezelt, döntően az előválasztás során épített adatbázisra küldött ki a kampány mikroadományozási levelet”.

Márki-Zay egyébként már korábban is mondta, hogy bárkitől elfogad pénzt, bárki szabadon utalhat a kampányszámlájukra, amíg az adományozó nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy amíg nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik. Azt is mondta, „ha Orbán Viktor maga személyesen utalna a kampányszámlámra, én azt is örömmel veszem”.

Orbán pár napja maga is elkezdte kiküldeni a sárga csekkeket a postaládákba, amikkel a Fidesznek kér adományokat a „sorsdöntő választásokra”. Aki többet küld nekik 500 ezer forintnál, azok nevét a Magyar Közlönyben is közzéteszik.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom