Márki-Zay: Elfogadok én bárkitől mindenféle pénzt, még Orbán Viktortól is

2021. november 02. – 18:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter bárkitől elfogad pénzt, szerinte ugyanis bárki szabadon utalhat a kampányszámlájukra, amíg nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy amíg nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik, mondta a miniszterelnök-jelölt a Hír Tv-nek.

Márki-Zay saját Facebookján élőzte az interjút, amiben a kormánypárti csatorna arról kérdezte őt, elfogadná-e az egyik leggazdagabb magyar, Bige László támogatását, aki ellen hűtlen kezelés miatt emeltek vádat.

A miniszterelnök-jelölt erre úgy felelt, kíváncsi, mi lesz Bige ügyének vége, lesz-e jogerős bírósági ítélet, de „mindaddig, amíg nincs olyan ítélet, ami alapján visszautasítanánk egy anyagi támogatást, addig örömmel vesszük azt”. Ezután arról beszélt, Soros György pénzét is elfogadná, ahogy elfogadott tőle Lázár János is Hódmezővásárhelyen 60 millió forintot a roma integrációs projekthez, és ahogy Orbán Viktort is „hihetetlen összegekkel támogatta”, a Fidesz pedig az „egyetlen Soros-bérenc párt” Magyarországon. Majd amikor Orbán visszafizeti a dollármilliókat, amiket Sorostól kapott, abban az esetben ők is visszafizetik az olyan pénzeket, amik jogerősen elítélt bűnözőktől érkeztek a számlájukra, vagy bűncselekményből származnak, mondta Márki-Zay.

„Elfogadok én bárkitől mindenféle pénzt, ha Orbán Viktor maga személyesen utalna a kampányszámlámra, én azt is örömmel veszem. Bige Lászlótól se fogjuk visszautasítani a támogatást, sőt, Soros György is támogathatná Hódmezővásárhelyt, mint Lázár János idején, de eddig még nem tette meg” – tette hozzá.