Varga Judit: Brüsszelben már elkezdődött a magyar választási kampány

2022. január 3. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú, alákérdezős interjút közölt a Magyar Hírlap Varga Judit igazságügyi miniszterrel, aki többek között azt mondta a lapnak, hogy Brüsszelben már elkezdődött a magyar választási kampány.

A kérdést és a választ itt idézzük pontosan:

„Sokszor hallani, hogy a kötelezettségszegési eljárásokat megalapozni próbáló jelentések, vitaanyagok elfogultak és hiányosak. Lehet egyáltalán színvonalas jogi vitát folytatni az ellenfelekkel?

– Mindig készek vagyunk a párbeszédre, ami azonban csak egy konstruktív és kölcsönös tiszteleten alapuló vita lehet. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy az európai hangulatú vitákon mi is részt veszünk. Hiába ugyanakkor minden szakmai és részletes érvelésünk, azt látjuk, hogy ezek gyakran süket fülekre találnak.

Az uniós érvkészletben csak kiüresedett toposzok köszönnek vissza, a jogállamisági jelentésekben pont azon NGO-k és médiumok megállapításaira hivatkoznak, amelyek a leghangosabban kritizálnak bennünket. Nincsenek illúzióink, egyre nagyobb nyomást helyeznek majd a kormányra: Brüsszelben már elindult a magyar választási kampány" – fogalmazott a Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter a lap kérdésére arra is kiért, hogy idén Európa több országában, így például Franciaországban is választások lesznek, szerinte emiatt „meg fognak mozdulni az európai politika tektonikus lemezei”. „Agresszív kampányra kell készülnünk, amiből az uniós intézmények már most kiveszik a részüket” – mondta.

A lap a gyermekvédelmi törvényről is kérdezi a minisztert, aki szerint „a baloldal ma már új köntösben és megváltozott eszköztárral támad a hagyományos, keresztény-konzervatív értékeket vallókra. Ez nem más, mint a woke ideológia, genderőrület és a PC újbeszél. Ráadásul ezúttal nem Keletről, hanem Nyugatról érkezik. Meg akarják szabni, hogyan éljünk, gondolkodjunk és neveljük a gyermekeinket. Nekünk itt, Közép-Európában majdnem fél évszázadig volt „szerencsénk” ilyen légkörben élni, így mára ellenállóvá váltunk a progresszív, neomarxista őrülettel szemben” – mondta Varga Judit.

Arra a kérdésre, hogy „milyen eszközökkel védi a kormány, illetve az állam az áldozatokat, milyen, számokkal alátámasztható eredmények vannak, és mit terveznek a jövőben”, Varga Judit azt válaszolta, hogy ma Magyarország a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik az Eurostat kimutatásai szerint is.

„A köznyugalom elleni bűncselekmények száma 13 600-ról 8700-ra, a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma pedig a felére csökkent, míg a közterületen elkövetett bűncselekmények száma 2020-ban 53 százalékos javulást ért el. A magyar kormány büntető joggyakorlata tehát működik” – mondta Varga Judit.

Orbán Viktor miniszterelnök 2021 utolsó kormányinfóján nemzetközi szinten is hullámokat verő bejelentést tett, amikor azt mondta, hogy a magyar kormány úgy döntött, hogy dacolni fog az Európai Bíróság menekültügyi ítéletével, azt nem fogja betartani. Ezzel az európai botrányt jelentő lengyel receptet követik, de abban bíznak, hogy ők nem fognak uniós bírságot kapni. Orbán sajátos politikai értelmezést adott a magyar alkotmánybíróság ítéletének, hogy jogalapot teremtsen az álláspontjához, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!