Az államfő férjeként is megtartaná az állását a Magyar Nemzeti Bankban Novák Katalin férje

2021. december 29. – 20:19

Az államfő férjeként is megtartaná az állását a Magyar Nemzeti Bankban Novák Katalin férje
Novák Katalin és Veres István egy 2021 novemberi fotón – Fotó: Novák Katalin / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Veres István a köztársasági elnök férjeként is megtartaná a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezető pozícióját – írta az MNB az Rtl.hu-nak. Orbán Viktor nemrég jelentette be, hogy Veres felesége, Novák Katalin a Fidesz államfőjelöltje.

„Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással”

– írta a jegybank az RTL-nek.

A híroldal arra a kérdésre nem kapott választ, hogy Veres tart-e majd fent titkárságot, ahogy arra sem, hogy hogyan képzeli el közéleti szerepét a köztársasági elnök házastársaként.

Novák december végén lemond családokért felelős miniszteri tisztségétől, amiért hárommilliós végkielégítést kapott. A Fidesz családügyi politikusának pályaívét ebben a cikkünkben rajzoltuk meg. Azt írtuk, Novák főállású anyaságban megcsömörlött kétdiplomás, négy nyelven beszélő jogász-közgazdászként került először az Orbán-kormány látókörébe, és 2014-től ő lett a kormány egyre fontosabbá váló demográfiai politikájának fő képviselője. 2017-től a Fidesz alelnöke, innentől már egyszerre volt a párt egyik vezető családpolitikusa, uniós bozótharcosa és Facebook-influenszere is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!