Hárommilliós végkielégítést kap Novák Katalin

2021. december 23. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hárommillió forint körüli végkielégítést kap a miniszteri posztjáról december végi hatállyal lemondó Novák Katalin, akiről Orbán Viktor árulta el, hogy a Fidesz jelöltje lett a köztársasági elnöki posztra, írja a 24.hu. Novák másfél évig volt családokért felelős tárca nélküli miniszter, ezért másfél havi illetményre jogosult.

Államfőként már többet vihet majd haza, a miniszteri fizetésének dupláját, körülbelül havi négymillió forintot kap. Ez az összeg élete végéig jár neki, személyes gépkocsi használattal, háromfős titkársággal, egészségügyi ellátással együtt.

Kérésére az állam a lakhatásáról is gondoskodik, ahol családtagjaival élhet, és amit majd az esetleges özvegye meg is örökölhet, gépkocsi használattal, egészségügyi ellátással, államfői illetményhez igazított özvegyi ellátással, valamint saját, kétfős titkársággal együtt.

Novák az új pozícióját májustól foglalhatja el.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass