A Metropol címlapja szerint Novák Katalin lesz a köztársasági elnök, mintha ehhez nem is lenne szükség szavazásra

2021. december 22. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva
Fotó: Olvasónk, Luca
Fotó: Olvasónk, Luca

Egyik olvasónk szúrta ki, hogy a ma reggeli Metropol a címoldalán hirdeti:

„AZ ELSŐ NŐI ELNÖK: Novák Katalin lesz az államfő”,

mintha ehhez nem lenne szükség előtte egy szavazásra. Novák Katalin jelenleg még államfőjelölt, és az is marad 2022 márciusáig: ekkor jár le Áder János mandátuma, és a mostani országgyűlésnek kell megválasztania az új köztársasági elnököt. És habár több mint valószínű, hogy az Orbán Viktor által felkért Novák Katalint meg fogja szavazni a fideszes többségű parlament, ezt ilyen biztosan, mint ahogy a Metropol címe állítja, mégiscsak négy hónap múlva lehet majd kijelenteni.

A teljesség kedvéért persze hozzá kell tenni, hogy az újság a belső oldalán már csak jelöltként ír Novák Katalinról – amit rögtön az a cikk követ, hogy „Leszerelik a BKK-jegyautomatákat”, amit „A nap esztelensége” címkével láttak el az újságban.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom