Miniszteri távozása előtt még a kormányzati holdudvarnak is kiosztott pár díjat Novák Katalin

2021. december 27. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Négy kategóriában összesen húsz miniszteri díjat és huszonnégy Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át még december közepén Novák Katalin, aki nemrég mondott le a családokért felelős miniszteri posztjáról. Novákot ugyanis a Fidesz jövő tavasszal köztársasági elnöknek jelöli Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése alapján, az erről szóló szavazást pedig még az áprilisra várható országgyűlési választások előtt tartják meg a parlamentben. Így aztán nagyon valószínű, hogy a miniszteri hivatal után a Sándor-palotába költözhet Áder János utódjaként Novák, akiről itt írtunk részletesen.

Novák Katalin családokért felelős miniszterként szólalt fel szeptemberben a nemzetközi demográfiai csúcson – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
Novák Katalin családokért felelős miniszterként szólalt fel szeptemberben a nemzetközi demográfiai csúcson – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Egyik utolsó miniszteri gesztusaként osztott ki így több tucat díjat a családokért felelős miniszter – elismerést kaptak például a Magyar Hang gyűjtése alapján húsz-harminc éve a pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, egyházi készségfejlesztő iskolák és roma szakkollégiumok is. Az 500 ezer forintos díjazású miniszteri díjakban viszont olyanok is részesültek, akik igen prominens szereplői a Nemzeti Együttműködés Rendszerének.

Magyar Fiatalokért díjat kapott például többek között

  • Böszörményi-Nagy Gergely, aki a Design Terminal és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezetése előtt megjárta a Fidelitas alelnökségét, a kormánypárti Nézőpont Intézetet, és minisztériumi főosztályvezető-helyettessége idején írt arról álnéven a Mandineren, hogyan tenné helyre „egy kiadós együttléttel” a Nem tetszik a rendszer című dal előadónőjét,
  • és Schanda Anikó, aki a Magyarországi Református Egyház cigány szakkollégiumainak fenntartói képviselősége előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának kabinetfőnöke volt, emellett Schanda Tamás államtitkár felesége.

Esélyt az életre díjjal jutalmazták például

  • Frivalszky Editet, az Emberi Méltóság Központ igazgatóját, ami aktívan kampányolt a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó Isztambuli Egyezmény magyarországi ratifikálása ellen.

Bölcsödékért díjat adott át Novák emellett

  • Gál Katalinnak, az állami MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadójának, aki 2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt,
  • és Tarnai Gergelynek is, aki vezető tanácsadóként a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál dolgozik.

Valamint Pro Voluntarius díjat kapott

  • Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet ügyvezetője, amit idén júniusban alapított Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

A Magyar Hang megkereste Novák Katalin sajtóosztályát, hogy megkérdezze, miért nem például a szociális szféra dolgozóit ismerte el a miniszter a díjakkal a kormányközeli díjazottak helyett – erre a lap hétfő estig nem kapott választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!