Orbán Viktor tartja az idei év utolsó kormányinfóját

2021. december 20. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor tartja az idei év utolsó kormányinfóját. A kormányinfó most kedden kezdődik 10 órakor a Karmelitában.

A bejelentés azért is váratlan, mert a kormányinfót rendszerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely szokta tartani, és ilyenkor élőben kérdezhetnek a kormánytól független média képviselői is. Már akiket beengednek egyáltalán.

Orbán viszont hosszú évek óta nem ad interjút a kormánytól független sajtónak. Általában péntekenként szokták kérdezni a közmédiához tartozó Kossuth rádióban, ahol főleg a kormány üzeneteivel összhangban szerkesztett alákérdezős interjúkban lehet hallani.

Így gyakran nem marad más lehetősége a független sajtónak, mint külföldre utazni, ha Orbán éppen sajtótájékoztatót tart a nemzetközi médiának, hiszen innen nem lehet kitiltani a hazai sajtó független részét.

Egyébként nyáron már volt olyan, hogy Orbán is megjelent a kormányinfón, de erről nem értesítették előre az újságírókat.

Ez azt is jelenti, hogy most kedden nagyon hosszú idő után olyan újságírók is kérdezhetnek a magyar miniszterelnöktől, akik nem olyan médiafelületnek dolgoznak, amely szorosan kötődik a kormányhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!