Gulyás elárulta, miért nem engedik be a Magyar Hangot a kormányinfóra

2021. szeptember 29. – 15:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai Kormányinfón – amiről élő hírfolyamban számoltunk be – ismét szóba került, hogy nem engedik be a sajtótájékoztatóra a megszűnt Magyar Nemzet napilap egykori dolgozói által 2018-ban alapított polgári, politikai-kulturális hetilapot, a Magyar Hangot. A Magyar Hang kérdéseit az RTL Klub riportere tette fel, a válaszok után jelezve, hogy kollegialitásból cselekedett.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter reakciója először az volt erre, hogy milyen szerencsések a Magyar Hang munkatársai, mert az RTL legalább felteszi a kérdéseiket.

Mikor az RTL riportere azt mondta, hogy ez nem megoldás, inkább probléma, Gulyás komolyabbra vette a szót:

„Az a helyzet, hogy ha minden szerkesztőséget beengedünk, akkor még nagyobb terembe kell mennünk, és nem 2,5 órások lesznek ezek a beszélgetések, amik egy-egy külön interjúkészítésre adnak lehetőséget mindenkinek minden korlátozás nélkül, hanem még hosszabbak.”

Végül a miniszter azzal a kijelentéssel zárta le a témát, hogy szívből kívánja az újságíróknak a sajtószabadság olyan mértékű eltiprását, mint ami kormányinfón megvalósul.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!