Orbán Viktor a rendvédelmi dolgozóknak is tízszázalékos béremelést ígér

2021. december 09. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán 10 százalékos béremelést jelentett be a rendvédelmi szerveknél.

Orbán szinte naponta jelent be újabb béremeléseket az állami szféra dolgozóinak. Kedden a katonáknak ígért meg 10 százalékot, hétfőn pedig azt a kormányrendeletet írta alá, amely a kulturális területen dolgozók állami alkalmazottak 20 százalékos béremeléséről szól.

A miniszterelnök egy korábbi rádióinterjújában részletezte, hogy kik számíthatnak béremelésre 2022. január 1-jétől, akkor a rendvédelmi dolgozók nem kerültek szóba. Azt mondta,

  • 21 százalékkal megemelik az ápolónők bérét;
  • 20 százalékkal a bölcsődei dolgozók bérét;
  • 20 százalékkal a szociális világban dolgozók bérét;
  • 20 százalékkal a kultúrában dolgozók bérét.

A tanárok béremeléséről egyelőre nem sikerült megállapodni. A pedagógusokat és oktatást segítőket képviselő szakszervezetek négypontos követelést fogalmaztak meg október elején a kormány felé, azóta négy tárgyalás is volt, de a múlt hetin is úgy álltak fel az asztaltól, hogy a bérrendezés terén nem sikerült dűlőre jutni, ezért most sztrájkra készülnek a pedagógusok.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom