Tízszázalékos béremelést ígér a katonáknak Orbán

2021. december 8. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Tíz százalékkal emeljük a katonák fizetését” – posztolta Facebook-oldalán a miniszterelnök szerdán reggel. A bejegyzésből több nem derül ki több, és egyelőre a hivatalos kormányzati oldalon és a Honvédelmi Minisztérium honlapján sem található ezzel kapcsolatban pluszinformáció. Orbán egy korábbi rádióinterjújában részletezte, hogy kik számíthatnak béremelésre 2022. január 1-jétől:

  • 21 százalékkal megemelik az ápolónők bérét;
  • 20 százalékkal a bölcsődei dolgozók bérét;
  • 20 százalékkal a szociális világban dolgozók bérét;
  • 20 százalékkal a kultúrában dolgozók bérét.

A kulturális ágazatot érintő bérfejlesztésről szóló kormányrendeletet kedden írta alá Orbán, az alapján 20 százalékos béremelést kapnak január 1-jétől az állami kulturális szférában dolgozók, így többek között a levéltári dolgozók, a múzeumi és könyvtári dolgozók, valamint azok az előadó-művészeti dolgozók, akik olyan közfeladatot ellátó intézményekben vagy kulturális közfeladatot ellátó szervezetekben dolgoznak, amelyek a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülnek.

A tanárok béremeléséről azonban még mindig nem született megállapodás. A pedagógusokat és oktatást segítőket képviselő szakszervezetek négypontos követelést fogalmaztak meg október elején a kormány felé, azóta négy tárgyalás is volt, de a múlt hetin is úgy álltak fel az asztaltól, hogy a bérrendezés terén nem sikerült dűlőre jutni, ezért most sztrájkra készülnek a pedagógusok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!