Kubatov Gábor: Ha Völner bűnös, a mandátumáról is le kell mondania

2021. december 8. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Hogyha az igazságszolgáltatás azt deríti ki, hogy ő bűnt követett el, akkor le kell mondania”

– válaszolta Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke Völner Pálról az RTL Klubnak.

Völner Pál igazságügyi államtitkárt hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, Polt Péter legfőbb ügyész kérvényezte mentelmi jogának felfüggesztését. A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, akinek a kérésére, a jogkörével visszaélve, konkrét ügyeket intézett. Völner a vádak nyilvánosságra kerülése után lemondott. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kubatov a csatornának azt mondta, azt nem tudja megítélni, hogy Varga Judit igazságügyi miniszternek, Völner eddigi felettesének van-e politikai felelőssége. „Én csak azt tudom, hogy hasonló helyzetben elvárható lenne baloldali politikusoktól is, hogy lemondjanak” – tette hozzá, például a Városháza-ügyet látja olyan helyzetnek, ahol ez szerinte felmerül.

Márky-Zay Pétert is megkérdezte az RTL Klub ugyanerről. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint nemcsak Varga Juditnak, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek is le kellene mondania, mert két hónapja még együtt kampányolt Völnerrel, pedig szerinte akkor már tudhatták róla, hogy korrupciós ügyben érintett. (Az RTL Klub megkérdezte a kormányt, hogy tudták-e ezt akkoriban, de nem kaptak választ.)

Közben a Fidesz az Atv-nek megerősítette, hogy hétfőn ülhet össze az országgyűlés mentelmi bizottsága a Völner-ügyben, miután ezt a Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio kezdeményezte. Az viszont egyelőre nem világos, hogy még az idén vagy csak jövőre függeszthetik-e fel Völner Pál mentelmi jogát. Korábban a kormánypárt közölte, hogy meg fogják ezt szavazni, álláspontjuk szerint azért, hogy a lemondott államtitkár tisztázhassa magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!