Semjén a Völner-ügyről: Polt Péter teszi a dolgát

2021. december 7. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kapta el egy rövid interjúra a Parlament folyosóján egy bizottsági ülés után, hogy Völner Pál igazságügyi államtitkár korrupciógyanús esetéről megkérdezze az álláspontját.

Semjén Zsolt nem tért ki a kérdések elől, és a következőket mondta:

  • az ártatlanság vélelme mindenkit megillet;
  • Tordaitól és a bizottsági ülésen hallott először az ügyről;
  • a meggyanúsítás is azt bizonyítja, hogy nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter legfőbb ügyész teszi a dolgát, és ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti, ellenzéki, képviselő, nem képviselő, a törvény betűje szerint mindenkivel szemben el kell járni;
  • Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismerte meg, nehezen tudja elképzelni, hogy vele szemben a gyanú megalapozott lenne, bízik benne, hogy kiderül az ártatlansága;
  • magánvéleménye, hogy az ügy nyilvánvalóan az igazságügyminiszter-asszonyra tartozik, és végső soron minden döntést a kormánnyal kapcsolatban a miniszterelnök hoz meg. De a korrupciógyanú egyelőre még csak egy hipotézis.

A Fidesz válasza a Völner-ügyre: Karácsony (és Soros)

A baloldalon nyomát sem látni annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt és egyéb korrupciós ügyeiket – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel azután, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését, és a politikus jelezte lemondását.

A közleményben azt írták: a kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt, és örömüket fejezték ki, hogy ezt ő maga is így érzi, és azonnal lemondott. Azonban a baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látják annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket – hívta fel a figyelmet a Fidesz.

Úgy fogalmaztak: Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben „mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik”, és a baloldali pártok „jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány–Bajnai-holdudvarnak”. Hozzátették: az is kiderült, hogy a baloldalt „Soros és idegen hatalmak pénzelik”, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között „Bige László piszkos pénzén kampányol”.

A korrupciós ügy háttere

Mint arról beszámoltunk, december 7-én reggel a Legfőbb Ügyészség kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését. Ilyen magas rangú politikust, aki ráadásul éppen az engedélyek aláírójaként kulcsszereplő a Pegasus lehallgatási ügyben, nem szokott egy ilyen kellemetlen ügy megtalálni.

Az ügyészségi közleményből az is kiderült, hogy milyen szakmai területről és milyen tettekről lehet szó. Völner Pál 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK) kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos volt. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl György budaörsi végrehajtótól hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott.

Schadlt állítólag akkor tartóztatták le, amikor a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével Dubajba utazott volna. Erről november 12-én elsőként a Blikk számolt be. A politikusok közül elsőként Hadházy Ákos írt a Facebookon.

Arról is írtunk kedden, hogy Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, az ellenzéki pártok pedig azt követelik, hogy Völner után Varga Juditnak is mennie kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!