Visszafizeti a munkahelymegtartó állami támogatások egy részét a makói gumigyár

2021. december 2. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

A makói gumigyár előre menekült, ahelyett, hogy teljesítette volna, amit vállalt: inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét, csak szabadon kirúghassa az embereket – írja legfrissebb Facebook bejegyzésében Lázár János. A térség fideszes országgyűlési képviselője azt írta, azt a tájékoztatást kapta a kormánytól, hogy a Continental makói gyára (hivatalosan a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.) kezdeményezte az állammal kötött szerződés felmondását, mert „nem tudja, nem akarja megtartani az érintett munkahelyeket”.

„A pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak. Az utcára tett emberek megsegítéséért további lépéseket kell tennünk. Ebben a munkában rám is számíthatnak az elbocsájtott dolgozók” – írta Lázár János.

A Continental október végén jelentette be, hogy 140 dolgozót bocsát el a makói üzeméből, az ágazat átalakulására és alkatrészhiányra hivatkozva. A hír megjelenése után Lázár János indulatosan fakadt ki a Facebookon, felháborítónak tartva az elbocsátásokat, és felvetette, hogy a Continental „egy büdös fillért ne kapjon a kormánytól, amíg nem tisztázódik, hogy elküldik-e az embereket.” A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely is támogatta a pénzcsap elzárásának ötletét, bár azt mondta, a kormány egyelőre tájékozódik az elbocsátások kapcsán.

A Continental korábban a Hvg.hu megkeresésére azt közölte, hogy a 2016-ban kapott támogatás létszámhoz kapcsolódó feltételeit eddig teljesítették, de a szektor 2018 óta tartó és egyre súlyosbodó válsága miatt mostanra veszélyben van a program eddigiek szerinti folytatása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!