Gulyás szerint értelmes és jó, amit Lázár János javasolt az éppen tömegeket elbocsátó Continentalnál

2021. október 21. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre tájékozódik a kormány a makói Continentalnál történt elbocsátások kapcsán, de értelmes és jó javaslatnak nevezte Gulyás Gergely azt, amit Lázár javasolt egy keddi Facebook-videóban.

„Egy külföldi vállalat ismét felháborító dolgot művelt Magyarországon, ráadásul a magyar adófizetők pénzéből” – mondta Lázár János a Facebookon kedden közzétett videóban. Lázár amiatt szólalt fel, hogy a választókerületéhez tartozó Makón a német Continental idén 200 embert küld el, jövőre pedig 300-at.

Lázár a helyzet megoldása érdekében három dolgot kér a kormánytól:

  • A Continental-csoport magyarországi cégei, fejlesztései és beruházásai „egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól”, amíg nem tisztázódik, hogy elküldik-e az embereket, vagy megtartják őket.
  • A korábban nyújtott összes támogatást vizsgáltassa ki a kormány a Continentalnál és a hasonló cégeknél. Tisztázni kell, hogy vajon becsapták-e az államot.
  • A Continentaltól elbocsátott munkavállalók mindegyike kapjon támogatást és segítséget a kormányzattól, hogy új munkahelye lehessen. „Senkit nem hagyhatunk az út szélén, akit a Continental becsapott”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!